Στο αυτόφωρο ο γονιός που χτύπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 13:00
UPD:13:06
twitter.com/hellenicpolice
A- A A+

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε προκειμένου να δικαστεί ο 40χρονος γονιός μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, που χθες φέρεται ότι χτύπησε καθηγητή του σχολείου, όταν το δεύτερος δεν επέτρεψε στο παιδί του κατηγορουμένου να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Ο 40χρονος κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή σε βάρος του καθηγητή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο εκπαιδευτικός κατήγγειλε ότι ο συλληφθείς τού προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας σωματική βλάβη και επιπλέον τον εξύβρισε και τον απείλησε, διότι κατά το χρόνο προσέλευσης των μαθητών δεν επέτρεψε στο ανήλικο τέκνο του να εισέλθει εντός του χώρου του σχολείου, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε την τιμωρία του κατηγορουμένου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας προς το θύμα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε, «ένας συνάδελφός μας χτυπήθηκε στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ το περιστατικό βίας είναι το τρίτο σε βάρος εκπαιδευτικού τα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

Για το περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων καταδίκασαν το συμβάν, ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, η οποία σε χθεσινή ανάρτησή της διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια». Μάλιστα, όπως  ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου, ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. «Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» ξεκαθάρισε η υπουργός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή