Live: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για οικονομία και άμυνα από τη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 19:08
UPD:19:58
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
A- A A+

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα και με την πρωινή πρόγευση του εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, θα κινηθεί σε δύο άξονες: Στα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας που θα επεκταθεί έως τον Μάρτιο του 2021 και στις μεσοπρόθεσμες λύσεις που αφορούν μειώσεις φόρων και εισφορών, για την τόνωση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Η μείωση της  εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι τρεις πτυχές της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αναδείξει έως τώρα. Πηγές ανέφεραν ότι σχεδιάζει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για ένα έτος.

Επίσης έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας, η οποία βασίζεται σε ένα τρίπτυχο, το οποίο περιλαμβάνει τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με συγκεκριμένες προσλήψεις  και την ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας. Ταυτόχρονα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι σχεδιάζονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή