Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 07:00
UPD:09:46
A- A A+

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ βορειοδυτικών ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές νεφώσεις με πιθανές βροχές τις πρώτες πρωϊνές ώρες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν στη Δυτική Μακεδονία να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 4 και πρόσκαιρα το πρωΐ 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωϊνές ώρες στις βορειότερες περιοχές με πιθανές τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3, τοπικά 4 και πρόσκαιρα 5 Μποφόρ στις νοτιότερες περιοχές.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τα Νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή