Γερμανία: Αλλοι 10 ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 11:38
A- A A+

Δέκα ακόμη υπόπτους αναζητά η αστυνομία της Γερμανίας, εκτός και εντός του εδάφους της, που θεωρεί ότι συμμετείχαν στην προετοιμασία απόπειρας επίθεσης κατά αμερικανικών εγκαταστάσεων στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γερμανού υφυπουργού Εσωτερικών και πρώην επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Αουγκουστ Χάνινγκ.

Χθες, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο Γερμανών και ενός Τούρκου, οι οποίοι ανήκουν σε πυρήνα προσκείμενο στην Αλ-Κάϊντα και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μαζικές βομβιστικές επιθέσεις, μεγαλύτερης έκτασης από τις επιθέσεις της Μαδρίτης και του Λονδίνου.

Ο Αουγκούστ Χάνινγκ δήλωσε ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν συνεργούς στη Γερμανία και στο εξωτερικό, τους οποίους και αναζητεί η γερμανική αστυνομία.

Η σύλληψη των τριών προκάλεσε σοκ στη Γερμανία, στο έδαφος της οποίας δεν έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη τρομοκρατική επίθεση τα τελευταία χρόνια. Οι τρεις συλληφθέντες είχαν συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες χημικών εκρηκτικών και πυροκροτητών του στρατού στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι τρεις συλληφθέντες είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα του Αφγανιστάν, πριν δημιουργήσουν έναν τοπικό πυρήνα της σουνιτικής οργάνωσης Ενωση Ισλαμικού Τζιχάντ με βάσεις στο Ουζμπεκιστάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γκίντερ Μπεκστάϊν, προέβλεψε νέες συλλήψεις τις επόμενες εβδομάδες και πρόσθεσε ότι η ματαιωθείσα επίθεση δείχνει ότι η Γερμανία αποτελεί κύριο στόχο της Αλ Κάιντα παρά την άρνησή της να συμμετάσχει στον πόλεμο στο Ιράκ. «Η Γερμανία έχει μεταβληθεί σε κύριο στόχο της Αλ-Κάϊντα», δήλωσε στη ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή