Εν αναμονή του ντιμπέιτ

Στις 9 μ.μ.
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 13:50
UPD:14:22

A- A A+

Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών, η οποία θα μεταδοθεί σε διακαναλική σύνδεση από το Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Οι κ.κ. Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέκος Αλαβάνος, Γιώργος Καρατζαφέρης και Στέλιος Παπαθεμελής θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της Ολγας Τρέμη (MEGA), της Ελλης Στάη (ALPHA), του Νίκου Χατζηνικολάου (ALTER), του Νίκου Ευαγγελάτου (ANT1), του Αιμίλιου Λιάτσου (STAR) και του Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ) ενώ συντονίστρια θα είναι, με απόφαση των δημοσιογράφων, η Μαρία Χούκλη (ΝΕΤ).

Κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλλει σε κάθε αρχηγό μια ερώτηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων με τη δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης διάρκειας 20 δευτερολέπτων και ο κάθε αρχηγός θα έχει 90 δευτερόλεπτα στη διάθεση του για να απαντήσει. Συνολικά δηλαδή θα υπάρξουν 36 ερωτήσεις και απαντήσεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μοιρασμένες σε έξι θεματικές ενότητες: Εξωτερική πολιτική, Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική και Γενικά Πολιτικά Θέματα.

Το Στούντιο 3 της ΕΡΤ είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. Το σκηνικό αποτελείται ένα ημικυκλικά πάνελ στο αριστερό μέρους του οποίου θα καθίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και δεξιά οι δημοσιογράφοι. Πίσω τους, θα έχουν ως φόντο ουδέτερα χρώματα και πίσω από την πλάτη του συντονιστή θα απεικονίζεται η Βουλή.

Από αριστερά θα καθίσουν ο Κώστας Καραμανλής, δίπλα του ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Στέλιος Παπαθεμελής. Στο κέντρο η συντονίστρια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΤ Μαρία Χούκλη και απέναντι από τους πολιτικούς οι δημοσιογράφοι.

Την ώρα που οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις η κάμερα θα είναι πάνω τους και δεν θα φαίνεται ο πολιτικός που θα απαντήσει. Το ίδιο θα συμβαίνει και την ώρα που ο πολιτικός θα απαντά μία ερώτηση. Η κάμερα θα δείχνει τον ίδιο, σε κοντινό πλάνο, μέχρι να τελειώσει την απάντησή του.

Η τηλεοπτική κόντρα, που θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, από την ERT World και μέσω διαδικτύου από το website της ΕΡΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ert.ntua.gr . Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία των τηλεοπτικών προεκλογικών αναμετρήσεων, θα μεταδοθεί σε παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, από το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ, ΠΡΙΣΜΑ+.

Τοποθετήσεις κομμάτων

Στα επιτελεία των κομμάτων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ντιμπέιτ και την επιρροή που θα έχει στους ψηφοφόρους.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης επανέλαβε την πρότασή του κόμματος για ακόμη έναν τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς επίσης και για μια τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Καραμανλή.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το ντιμπέιτ και χρειάζεται να περιμένουν για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος δήλωσε πως τα προβλήματα του τόπου δεν μπορούν να συζητηθούν στο πλαίσιο «ενός στημένου ντιμπέιτ με στημένους μονολόγους».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ευχή «να επικρατήσει ένας ευρύς διάλογος χωρίς λεκτικές περικοκλάδες και αραχνοΰφαντες κουίντες».

Το βράδυ της τηλεοπτικής αναμέτρησης, τον Κώστα Καραμανλή θα υποδεχθεί στο γραφείο του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, τον Γιώργο Παπανδρέου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πάνος Λουκάκος, την κ. Παπαρήγα ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης, τον κ. Αλαβάνο ο εντεταλμένος σύμβουλος Κώστας Κέκης, τον κ. Καρατζαφέρη ο σύμβουλος του Προέδρου Τζώνυ Καλημέρης και τον κ. Παπαθεμελή ο Γενικός Διευθυντής Διοίκησης - Διαχείρισης Γιώργος Υφαντής.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, NET, NET 105,8

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή