Νέα ένταση μεταξύ Συρίας και Ισραήλ

Μετά τις αναφορές ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους στο συριακό έδαφος
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 15:47
UPD:20:49
EPA/ISRAELI DEFENCE FORCES

A- A A+

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν συριακούς στόχους νωρίς σήμερα Πέμπτη, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή υλικές ζημιές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε σήμερα το πρωί ισραηλινά αεροσκάφη που εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Την αυγή της 6ης Σεπτεμβρίου, εχθρικά ισραηλινά αεροπλάνα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας από τα βόρεια σύνορά της, από τη Μεσόγειο και με κατεύθυνση την περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά, σπάζοντας το φράγμα ήχου», δήλωσε εκπρόσωπος του συριακού στρατού, τον οποίο επικαλείται το Sana.

«Οι δυνάμεις της αεράμυνας μας αναχαίτισαν (τον εχθρό) και τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει» τον εναέριο χώρο, αφού τα ισραηλινά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει στόχους σε μη κατοικημένες περιοχές, χωρίς να προκληθούν απώλειες ή ζημιές, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον ίδιο αξιωματούχο.

Η Συρία «προειδοποιεί την κυβέρνηση του ισραηλινού εχθρού γι'αυτήν την επιθετική ενέργεια και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει με τον τρόπο που κρίνει κατάλληλο», τόνισε ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Sana.

Διαψεύδουν οι Ισραηλινοί

Ο ισραηλινός στρατός αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία του συριακού πρακτορείου ειδήσεων. «Δεν γνωρίζουμε τίποτε τέτοιο. Θα σας ενημερώσουμε αργότερα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Λίγο αργότερα όμως, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Sana. «Το περιστατικό αυτό δεν συνέβη ποτέ», μετέδωσε ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός, επικαλούμενος εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή