Τσακρής: Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ διεξάγει κανονικά τα τεστ κορωνοϊού

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 19:51
UPD:19:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχει εξελιχθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αντιδραστήρια και κατ’ επέκταση τη μείωση της διενέργειας των τεστ κορωνοϊού.

 Στα δημοσιεύματα που θέλουν και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ μετά το ΕΚΕΑ και το ΑΧΕΠΑ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα τεστ απαντά ο καθηγητής Μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής λέγοντας όσα αναφέρουν για αδυναμία του συγκεκριμένου Εργαστηρίου δεν ισχύει. 

Όπως λέει ο καθηγητής, το Εργαστήριο λειτουργεί αδιάκοπα τους τελευταίους 6 μήνες, υποστηρίζοντας ανελλιπώς την εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας SARS CoV-2 και ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ήτοι την εξέταση δειγμάτων από τις πύλες εισόδου, όπως επίσης τις δομές που ελέγχει ο ΕΟΔΥ και ορισμένα συνεργαζόμενα δημόσια νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη αντιμετωπίζεται συμπληρωματικά και κατά περίπτωση, αναλόγως της δυναμικότητας του εργαστηρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσακρής, η επιστολή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ προς τα δημόσια νοσοκομεία στις 2 Σεπτεμβρίου, περί αδυναμίας εκτέλεσης Μοριακού Ελέγχου για SARS CoV-2, αφορά μόνο σε συμπληρωματικές ανάγκες που προέκυψαν λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής ελέγχων από το ΕΚΕΑ και σε καμία περίπτωση στις υποχρεώσεις σε εργαστηριακή κάλυψη που είχε ήδη αναλάβει το Εργαστήριο, το οποίο μάλιστα, εξακολουθεί να υποστηρίζει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό καθημερινών ελέγχων, στο μέτρο του εφικτού και διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας του. 

Ανθή Αγγελοπούλου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή