Η Νorth Αsset πίσω από το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 10:25
UPD:10:28
A- A A+

Η Νorth Αsset Μanagement συμμετείχε και στη διακίνηση του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ, ύψους 130 εκατ. ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», επικαλούμενη στοιχεία από την έρευνα των ελβετικών διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η North Asset και ο κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης, εκτός από το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, βρίσκονται πίσω από την έκδοση και του δομημένου ομολόγου του Ταμείου των δημοσιογράφων, με προμήθειες -όπως υποστηρίζει- τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ που τελικά κατέληξαν και σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΣΠΕΑΘ.

Επικαλούμενη στοιχεία των ελβετικων διωκτικών αρχών, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΣΠΕΑΘ κατέληξαν πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σημαντικό μέρος κατατέθηκε σε λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα Vontobel. Εν τω μεταξύ αναζητούνται οι παραλήπτες των υπόλοιπων χρημάτων, από την αρχική κατάθεση των 6,5 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του κ. Παπαμαρκάκη, ενώ χθες ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος, σε ανακοίνωσή του με αφορμή και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας το «Εθνος», υπογράμμισε ότι «όλα όσα εντέχνως αιωρούνται περί τυχόν εμπλοκής μου σε υπόθεση προμηθειών, δεν με αφορούν και δεν με αγγίζουν». «Όλες μου οι οικονομικές πράξεις είναι νόμιμες και διαφανείς. Τριάντα πέντε χρόνια γόνιμης και χωρίς σκιές παρουσίας μου στον χώρο, αλλά και η οικογενειακή παράδοση και περιουσία, είναι ντροπή να γίνονται αντικείμενο φτηνής προπαγάνδας», τόνισε ο κ. Καπράνος.

Προτεινόμενα για εσάς