ΚΙΝΑΛ: «Φωτογραφική προκήρυξη μιας ημέρας» - Δήμος Αθηναίων: «Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;»

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 16:19
UPD:19:57
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Για «φωτογραφικές προκηρύξεις» και «στημένη διαδικασία» κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το Κίνημα Αλλαγής, που τον καλεί να την αποσύρει άμεσα.

Όπως αναφέρει ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ, «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου» και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων «μόλις ένα 24ωρο». «Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο» σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Όπως συμπληρώνει, «ο δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα».

Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων 

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του ΚΙΝΑΛ, ο δήμος Αθηναίων σημειώνει σκωπτικά πως «το ΚΙΝΑΛ με οργίλη ανακοίνωση κατακεραυνώνει προκήρυξη του δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με τη θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ!».

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, «αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ να ρωτήσουν, θα είχαν προστατέψει και την ηγεσία αλλά και τα στελέχη του Κινήματος, που οι ίδιοι αβίαστα εκθέτουν με την απρόσεκτη και επιπόλαια ανακοίνωσή τους.

Με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας.

Αν μάλιστα αφιέρωναν λίγα λεπτά ακόμα, θα μάθαιναν πως οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις.

Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;» διερωτάται ο δήμος Αθηναίων.

Ανταπάντηση από το ΚΙΝΑΛ

Απάντηση Τομέα Δημόσιας Διοίκησης στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Είναι πολύ επικίνδυνο να μην αντιλαμβάνεσαι τα όρια της εξουσίας σου κ. Μπακογιάννη» απάντησε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, που επιπλέον σημείωσε:

«Κύριε Μπακογιάννη, εδώ και 4 μήνες γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις του προσωπικού που προσλάβατε λόγω κορωνοϊού λήγουν. Δεν κάνατε τίποτα όμως. Εφόσον οι ανάγκες για τις οποίες προσλήφθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να υφίστανται, τότε θα έπρεπε να έχετε μεριμνήσει για την κάλυψή τους με βάση τις νόμιμες διαδικασίες. Όχι να προσφύγετε σε διαγωνισμό-παρωδία, εξαπατώντας τόσο τους Έλληνες πολίτες, όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν όρια και απαιτήσεις λογοδοσίας, ακριβώς για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας από την εκλεγμένη δημοτική αρχή.

Το γεγονός ότι ανερυθρίαστα ομολογείτε πως κοροϊδέψατε τους πάντες προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανανέωση υφιστάμενων συμβάσεων, αποδεικνύει τον κυνισμό σας και την αδυναμία σας να διακρίνετε τα όρια που θέτει η Δημοκρατία σε κάθε εκπρόσωπο του λαού. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Η παράταξη Γερουλάνου

Σε τοποθέτησή της, η δημοτική παράταξη «Αθήνα είσαι εσύ», υπό τον Παύλο Γερουλάνο, κάνει λόγο για «αδιαφανή διαδικασία» προκήρυξης 366 θέσεων εργασίας στον δήμο Αθηναίων.

Όπως αναφέρει, «μια δημοτική Αρχή οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να ευτελίζει τις διαδικασίες. Εμείς αυτό θα κάναμε. Δυστυχώς, η διαδικασία με την οποία ο δήμος Αθηναίων προσλαμβάνει 366 συμβασιούχους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του, που όλες οι παρατάξεις αναγνωρίσαμε, αποτελεί εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας. Διασύρει ακόμα και τους 366 ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν γίνεται να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός στις 3 Σεπτεμβρίου και να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων η 4η Σεπτεμβρίου. Όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων, η τήρηση σοβαρών διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Η «Αθήνα είσαι εσύ» υποστηρίζει πως «αντίθετα με τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί διαφάνειας και αλλαγής στη φιλοσοφία διοίκησης, ο δήμαρχος προχωράει σε διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν τα παραπάνω. Για εμάς, δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα, χωρίς σοβαρότητα. Η δική μας παράταξη αναγνωρίζει πως ο ευτελισμός των διαδικασιών διαλύει τελικά την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ουσιαστικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή