Κ.Λαλιώτης:«Αλλος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο μεγάλος και άλλο ο Κώστας Καραμανλής, ο μικρός»

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 14:15
UPD:14:19
A- A A+

«Οι Έλληνες ακριβοπληρωμένοι και κρατικοδίαιτοι διαφημιστές και σύμβουλοι του κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν μάταια να βάλουν τον κ.Καραμανλή στην τροχιά του εθνάρχη θείου του, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και, σιγά-σιγά, να αναπαράγουν, ψελλίζοντας έστω ετεροχρονισμένα, το δίλημμα "Καραμανλής ή χάος".

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής του επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού και προσωπικά στον ίδιο τον κ.Καραμανλή.

«Όμως, τους διαφεύγει μία σημαντική λεπτομέρεια. ¶λλη η συγκυρία του 1974 και, άλλη η συγκυρία του 2007 και, κυρίως, άλλος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μεγάλος -σε εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά- και άλλο ο Κώστας Καραμανλής, ο μικρός -με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λαλιώτης και πρόσθεσε:

«Ο Κώστας Καραμανλής και οι ανιστόρητοι και ανίδεοι σύμβουλοί του, οφείλουν να ξέρουν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Και όταν επαναλαμβάνεται, μοιάζει με φάρσα, είναι κωμωδία».

Στο ίδιο ύφος ο Κώστας Λαλιώτης υπογράμμισε: «Οι Αμερικανοί, χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθούν, αλλά όμως ματαιοπονούν, να τον βάλουν σε μια τροχιά, αντίστοιχη του Μπους στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. Όμως, "τα αμερικανάκια" δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο Αμερική και άλλο Ελλάδα. Δεν έχουν καταλάβει ότι, άλλο οι αμερικανοί πολίτες, που μπορούν να φοβούνται και, άλλο οι έλληνες πολίτες, που δεν φοβούνται».

«Κ.κ. σύμβουλοι του κ. Καραμανλή, Έλληνες και Αμερικανοί, κ. Καραμανλή, κ.κ. υπουργοί, φτάνει πια, γιατί στην πολιτική, ακόμα και οι καρικατούρες έχουν τα όριά τους. Μην ευτελίζετε τον αρχηγό σας. Μην ευτελίζεστε οι ίδιοι. Κυρίως, μην κινδυνολογείτε ασύστολα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαλιώτης και κατέληξε:

«Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων δεν ταυτίζονται, ποτέ και σε καμιά περίπτωση, με το παρόν και το μέλλον του κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Ως εδώ και μη παρέκει με τις αστείες κινδυνολογίες σας και τις ασύμμετρες ανοησίες σας».

«Στις δημοκρατίες, δεν υπάρχουν αδιέξοδα», παρατήρησε ο κ.Λαλιώτης και τόνισε ότι τη λύση θα δώσει ο κυρίαρχος λαός, με την ετυμηγορία του.

«Είδαμε πώς ο καταλληλότερος γίνεται καταλληλότερος-ακατάλληλος»

Τέλος, όσον αφορά το χθεσινό ντιμπέιτ και τη σύγκριση Καραμανλή-Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης δήλωσε πως «άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα και τα αρχέτυπα που περιέγραφαν οι δημοσκόποι και οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα».

Είδαμε πώς ο καταλληλότερος γίνεται καταλληλότερος-ακατάλληλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο νικητής, εμπνέοντας σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο μεγάλος χαμένος, επικυρώνοντας την ηττοπάθεια, την αμηχανία και την ανασφάλεια της Νέας Δημοκρατίας και την προσωπική του», υποστήριξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή