Επικίνδυνη μαρμελάδα ροδάκινο

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 14:49
A- A A+

Προειδοποίηση για επικίνδυνη μαρμέλαδα ροδάκινο εξέδωσε η Νομαρχία Αθηνών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μαρμέλαδα ροδάκινο «Ηρακλής», σε πλαστική συσκευασία 5 κιλών, η οποία συμφωνα με τη γνωμάτευση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου που κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών στις 17/08/2007, είναι μη κανονική -μη ασφαλής -αποκλειόμενη από την κατανάλωση και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Το προϊόν δειγματίστηκε από την Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών στην αποθήκη τροφίμων του γηροκομείου «OLIVIA HOUSE EΠΕ» στις 12/08/2005 και διακινείται από τη Δ.Γ. Κουτσοδήμος ΑΕΕ ,117χλμ Αθηνών - Τριπόλεως, Νεμέα.

Συγκεκριμένα βρέθηκε :

α) να περιέχει το συντηρητικό θειώδες οξύ σε ποσοστό πέραν του επιτρεπόμενου ορίου χωρίς επίσης η παρουσία του να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών οδηγώντας έτσι σε πλάνη τον καταναλωτή ως προς την σύνθεση του προϊόντος.

β) να περιέχει συντηρητικό βενζοϊκό οξύ χωρίς η παρουσία του να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών οδηγώντας έτσι σε πλάνη τον καταναλωτή ως προς την σύνθεση του προϊόντος.

γ) να περιέχει το συστατικό ‘σορβικό κάλιο’ που αναγράφεται στις ενδείξεις συσκευασίας, αλλά δε συνοδεύεται από το όνομα της κατηγορίας στην οποία ανήκει, δηλαδή συντηρητικό.

Η Νομαρχία ζήτησε από την εταιρεία Δ.Γ. Κουτσοδήμος ΑΕΕ να προβεί άμεσα στην απόσυρση του παραπάνω προϊόντος από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσης του και να δώσει τα στοιχεία των επιχειρήσεων στις όποιες διατέθηκε καθώς και στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες. Επιπρόσθετα ζητήθηκε από την εταιρεία να ενημερώσει άμεσα το καταναλωτικό κοινό για τους λόγους της απόσυρσης, όπως και για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της απόσυρσης .

Σύμφωνα με εγγραφή απάντηση από 05/09/2008 της Δ.Γ. Κουτσοδήμος ΑΕΕ προς τη Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις παραπάνω ενέργειες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή