Εμμένουν στην απόφαση για καταγραφή των διαδηλώσεων οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007 16:10
A- A A+

Εμμένει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην απόφασή της να βιντεοσκοπηθούν οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", με αφορμή την 72η ΔΕΘ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/06/1408666.htm διαδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν και συνδικαλιστές αστυνομικοί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία», δήλωσε στον Αlpha 989, o πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Αναστασιάδης. «Έχει ξεκινήσει από το 2003. Όποτε έχουμε αυξημένα μέτρα στην πόλη, επειδή βλέπετε τι γίνεται με τα κανάλια που παρουσιάζουν το "άσπρο – μαύρο", η ένωση μας προσπαθεί να προστατεύσει τα μέλη της», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα καταγράψουμε τη στιγμή που σηκώνεται το γκλόπ και τη στιγμή που σηκώνεται το καδρόνι. Θα φωτογραφήσουμε και τη στιγμή που ο αστυνομικός "τρώει" την πέτρα και όχι μόνο τη στιγμή που ρίχνει τα χημικά, γιατί έχουμε μια εφημερίδα που χρειάζεται υλικό», παρατηρησε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από μερίδα των αστυνομικών, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε: «Αυτό που πόνεσε και έγινε όλος ο ντόρος είναι η μη συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας. Η μη συμμετοχή μας στο να ρίξουμε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ αυτή τη περίοδο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές». «Θα δείτε ότι δεν θα έχει επιτυχία η διαμαρτυρία αυτή της ομοσπονδίας, που κατ’ εμέ έχει ξεστρατίσει πλέον και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ωμά παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικων Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) -που διοργανώνει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών- Γιώργος Χατζηιωάννου, σημείωσε : «Εγώ θέλω να ρίξω νερό στο μύλο της διασφάλισης της υπηρεσίας των συναδέλφων μου, να είναι πιο ασφαλείς κατά την εκτέλεσης της υπηρεσίας τους οι συνάδελφοί μου».

«Εμείς -είπε- διαδηλώνουμε ενάντια σε κάθε πολιτική, από όπου και αν προέρχεται η οποία μαστίζει τα σώματα ασφαλείας ως εργαζόμενους».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «υπάρχει ανακοίνωση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων που απευθύνεται στον Υπ. Δημόσιας Τάξης και στην αστυνομική ηγεσία της Θεσσαλονίκης και λεει ότι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση ή φωτογράφηση από συλλόγους, φορείς και συνδικαλιστές». «Αυτό τα λεει όλα», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή