Εξιχνιάστηκε ομαδική φονική συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 17:18
UPD:17:21
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εικόνα από το σημείο της συμπλοκής στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου.

A- A A+

Φως στην ανθρωποκτονία 23χρονου Αφγανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου ομοεθνούς του από Πακιστανούς δράστες, στο κέντρο της Αθήνας, έριξε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος αλλοδαπός και φυσικοί αυτουργοί επτά ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι πέντε  είναι και δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλοι 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί κι έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι μεσημβρινές ώρες της 13ης Φεβρουαρίου, στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, είχε σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, μελών ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή.

Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των εν λόγω ομάδων στην περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 23χρονου κι ο σοβαρός τραυματισμός του 25χρονου.

Ο 32χρονος ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που ενέχεται και σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν αυτός που είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα σε συγκεκριμένο σημείο και, όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Εν συνεχεία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επιπλεόν, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας κι ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε αστυνομικές Υπηρεσίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή