Tiger Lake: Η μεγάλη «αντεπίθεση» της Intel στα laptops, με επεξεργαστές 11ης γενεάς

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 14:54
A- A A+

Η Intel Corp παρουσίασε την Τετάρτη το «Tiger Lake»- την 11ης γενεάς έκδοση του τσιπ- ναυαρχίδας της για laptops, για το οποίο φαίνεται να ελπίζει πως θα τη βοηθήσει να ανακτήσει χαμένο μερίδιο της αγοράς απέναντι σε ανταγωνιστές όπως οι επερχόμενες συσκευές της Apple, με τσιπ της ίδιας της Apple.

H Intel υποστηρίζει ότι τα τσιπ χρησιμοποιούν μια νέα κατασκευαστική τεχνική και άλλες τεχνικές που τα καθιστούν ισχυρότερα σε εργασίες, όπως η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση του «θορύβου» στο φόντο κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η εταιρεία ανέφερε πως συνεργάζεται με κατασκευαστές laptop όπως η Dell Technologies και η Samsung Electronics, και ότι 50 συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές θα είναι διαθέσιμες για την περίοδο των διακοπών.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επεξεργαστές Tiger Lake έρχονται καθώς η Intel, μια από τις λίγες εταιρείες τσιπ που τόσο σχεδιάζει όσο και κατασκευάζει τα δικά της τσιπ, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην παραγωγή. Η εταιρεία έχει αρχίσει να χάνει μερίδιο της αγοράς έναντι ανταγωνιστών όπως η AMD, που χρησιμοποιούν εξωτερικούς κατασκευαστές, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Σε παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη, στελέχη της Intel εστίασαν στις πραγματικές/πρακτικές επιδόσεις: Επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του νέου τσιπ στα γραφικά, υποστήριξαν πως οι επιδόσεις στο frame rate είναι καλύτερες από ό,τι ανταγωνιστικών τσιπ των Nvidia και AMD. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι νέοι 11ης Γενεάς Intel Core επεξεργαστές, με Intel Iris X γραφικά (κωδική ονομασία “Tiger Lake”) είναι οι καλύτεροι επεξεργαστές στον κόσμο για λεπτά και ελαφρά laptops, με ασυναγώνιστες δυνατότητες για παραγωγικότητα στον πραγματικό κόσμο, συνεργασία, δημιουργία, gaming και ψυχαγωγία σε laptops με Windows και ChromeOS».

Προτεινόμενα για εσάς