«Μοιραίος» ο Greek Freak

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 11:23
UPD:11:56
USA TODAY Sports/Kim Klement
A- A A+

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο «μοιραίος» παίκτης του Μιλγουόκι στη νέα ήττα από το Μαΐάμι (116-114) και, πλέον, οι Χιτ προηγούνται με 2-0 στη σειρά των ημιτελικών κι έχουν το «πάνω χέρι» στη σειρά (χρειάζονται 4 νίκες).

Το Game 2 της σειράς κρίθηκε από το φάουλ που έκανε ο Greek Freak στον Τζίμι Μπάτλερ σε «νεκρό χρόνο» κι ενώ οι δύο ομάδες οδηγούνταν στην παράταση. Ο σταρ του Μαϊάμι ήταν εύστοχος και στις δύο βολές, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Μπακς έβγαλαν αντίδραση όταν βρέθηκαν πίσω με διαφορά έξι πόντων σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και με 3/3 βολές του Μίντλετον στα 4.3'' έφεραν το ματς στα ίσια.

Ο Έρικ Σπόελστρα πήρε τάιμ άουτ, έδωσε την μπάλα στον Τζίμι Μπάτλερ σε φάση απομόνωσης στη γωνία, εκείνος αστόχησε, αλλά οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε «νεκρό χρόνο».

Παρά το challenge που έκανε ο τεχνικός του Μιλγουόκι, Μάικ Μπούντενχόλζερ, οι διαιτητές είδαν ξανά τη φάση στο instant replay, αλλά δεν άλλαξαν την απόφασή τους. Ο Τζίμι Μπάτλερ ευστόχησε και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 116-114 και μαζί της έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς της Ανατολής. Το Μαϊάμι είναι στο 2-0 πλέον, με το Μιλγουόκι να πρέπει να κάνει τεράστια προσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 29 πόντους (με 10/17 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 9/13 βολές), 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 35'38'' αλλά θα θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι για πολύ καιρό, λόγω του φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος του στην εκπνοή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις