BCL: Η συνέντευξη Τύπου του Final-8 της Αθήνας

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 16:02
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ
A- A A+

Η συνέντευξη Τύπου για την ανάθεση του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα (30/09-4/10) και την ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό 100% είναι το αν η διοργάνωση θα διεξαχθεί με την παρουσία οπαδών ή, όχι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ όπως ανακοινώθηκε το κόστος της θα φτάσει το 1.5 εκ. ευρώ.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού), Νίκος Χαρδαλιάς (Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Νίκος Πέππας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής), Μάκης Αγγελόπουλος (Πρόεδρος ΑΕΚ) και Πατρίκ Κομνηνός (CEO του BCL).

Ο εκτελεστικός διευθυντής του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, σχολίσε μεταξύ άλλων: «Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση παραμένει βασική υπόθεση όχι μόνο της FIBA αλλά όλων των Ομοσπονδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την επιλογή της Αθήνας ως την διοργανώτρια πόλη για το Final Eight, που θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.»

Όπως παραδέχθηκε «επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους, έχοντας συζητήσει με αρκετές πόλεις. Πρώτον, η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει για όλες τις αποστολές, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο. Άπαξ και έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορεί να γίνει Final Eight.  Και βέβαια ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που έχει δείξει μία πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας, που μας δίνει τα εχέγγυα για την υλοποίηση της προσπάθειας.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ όσο και το ΟΑΚΑ, που επίσης μας δημιουργεί μία ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην χρειάζονται συνεχή ταξίδια ώστε να επισκεπτόμαστε το γήπεδο. Είναι μία εγκατάσταση που φιλοξένησε το Final Four το 2018. Ήρθαμε σε ένα γνώριμο περιβάλλον.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Εκτιμώ ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την χώρα μας. Αφενός έχουμε επανεκκίνηση στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό και αξίζουν εύσημα στην FIBA ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει με κάθε κόστος την διοργάνωση. Και είναι πολύ σημαντικό για την χώρα μας, που μέσα από την διαχείρισης της πανδημίας κατάφερε να πείσει την Ευρώπη ότι μπορεί να διοργανώσει το Final Eight.

Για την ομάδα μας, θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, με ενισχυμένες ομάδες. Εμείς θα παλέψουμε να φέρουμε τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο στην χώρα μας.»

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να δουλέψει με σύνεση. Με γνώμονα ότι η ΑΕΚ έχει λάβει υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Η συνεργασία με την Πολιτεία είναι άψογη και αποτελεσματική. Υπενθυμίζω ότι από κοινού αξιοποιήσαμε την πρώτη Ολυμπιακή εγκατάσταση στα Άνω Λιόσια, όπου η ΑΕΚ απέκτησε στέγη.»

Τη... σκυτάλη πήρε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταξιωθεί στην χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει να αναδείξουμε τα σημαντικά προτερήματά μας, αλλά και να δώσουμε ένα στίγμα για τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία. Είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση που ανοίγει τα φτερά της μέσα σε μία πανδημία που δεν εξαφανίστηκε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρωθεί.»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις