Στις 14 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 13:54
UPD:13:55
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

 Για τις 14 Σεπτεμβρίου διέκοψε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για να κληρώσει ενόρκους στη δική για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος εκείνη τη μέρα, η δική θα διακοπεί ξανά για τις 25 Σεπτεμβρίου καθώς η αίθουσα είναι πολύ μικρή.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν δυο από τους κατηγορουμένους, με τους δικηγόρους τους κάποιων εξ αυτών να ζητούν αναβολή της δίκης. Αίτημα που ωστόσο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη  στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια έχουν επιβληθεί και στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειροπούλου, ανέφερε: «Κύριο μέλημα της οικογένειας ειναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος, η διαδρομη και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειροπούλου». 
 naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή