Πακιστάν: Συγκρούσεις αστυνομίας-οπαδών του πρώην πρωθυπουργού

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 09:33
UPD:09:48
EPA/TARIQ AZIZ

A- A A+

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωΐ μεταξύ της αστυνομίας του Πακιστάν και οπαδών του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος επέστρεψε μετά από επτά χρόνια εξορίας, ενώ οι αστυνομικοί περίμεναν να κατεβεί από το αεροσκάφος για να τον συλλάβουν.

Περίπου 10 υποστηρικτές του, με επικεφαλής ηγετικά στελέχη του κόμματος Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν (PML-N) του πρώην πρωθυπουργού εμποδίστηκαν από την αστυνομία να μεταβούν στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ για να υποδεχθούν τον ηγέτη τους.

Οταν στελέχη του PML-N επιχείρησαν να παραβιάσουν τα οδοφράγματα, οι αστυνομικοί τούς επέπληξαν, έκαναν χρήση δακρυγόνων και άρχισαν να τούς χτυπούν με τα γκλομπ. Κατόπιν οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν δεκάδες στελέχη του κόμματος, μεταξύ τους τον γενικό γραμματέα Ζαφάρ Ικμπαλ Τζάγκρα.

Αρκετοί άνθρωποι αναφέρεται ότι τραυματίστηκαν στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ όπου διαδηλωτές, οπαδοί του κόμματος του Σαρίφ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Ούτε σε εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης επετρέπη η πρόσβαση στον αερολιμένα, αν και αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την άφιξη του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε ο Σαρίφ και συνεργάτες τους από το Λονδίνο.

Εκατοντάδες αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, όπου η πτήση των Διεθνών Αερογραμμών του Πακιστάν (ΡΙΑ) από το Λονδίνο προσγειώθηκε γύρω στις 08.45' τοπική ώρα (06.45' ώρα Ελλάδος).

Οι αστυνομικοί περίμεναν τον Σαρίφ για να τον συλλάβουν ύστερα από το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εθνική υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ΝΑΒ, διευκρίνισαν εκπρόσωποι του αεροδρομίου και της υπηρεσίας ΝΑΒ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή