Κ.Μητσοτάκης:«Όχι στην ακυβερνησία»

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 11:00
UPD:12:11
A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει πλειοψηφία και αυτοδυναμία της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλογο αυτό που -όπως είπε- υποστηρίζουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, να πληγεί δηλ. η αυτοδυναμία. «Είναι ντροπή για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αυτό που λένε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακυβερνησία. Αυτό σημαίνει ότι μια αδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να καθοδηγείται από τα διαπλεκόμενα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε ως παράδειγμα τη δική του κυβέρνηση την περίοδο 1990-93.

«Δεν πρέπει να πέσουμε σε ακυβερνησία, είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ένα κόμμα με πλειοψηφία πέντε βουλευτών κυβερνά άνετα.

Ερωτηθείς για τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία του Κώστα Λαλιώτη ως επικεφαλής του επικοινωνιακού σχεδιασμού του Κινήματος, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ανέσυρε στο προσκήνιο τον κ. Λαλιώτη και παρατήρησε: «Ήταν ό,τι χρειάζεται για να μην ξεχνάνε οι πολίτες το παλιό ΠΑΣΟΚ. Θα έχει όφελος η ΝΔ από αυτό», η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να χαίρεται.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και δήλωσε ότι χαίρεται που ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στις τομές και στις μεταρρυθμίσεις και έχει «την εντιμότητα και το θάρρος να κάνει αυτοκριτική και να λέει ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα».

«Με εκφράζει απολύτως αυτή η θέση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι ασφαλιστικό, παιδεία και δημόσια διοίκηση είναι τομείς, που πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μένουμε στάσιμοι.

Τέλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κόμμα άρνησης και στασιμότητας και «κόμμα των βολεμένων».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή