Πακιστάν - Απέλαση του πρώην πρωθυπουργού στη Σ.Αραβία

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 11:16
A- A A+

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, θα απελαθεί στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσαν πακιστανός υπουργός που ζήτησε να μην κατονομαστεί, και ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ο Σαρίφ που προφυλακίστηκε μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο σήμερα στο Ισλαμαμπάντ (όπου επέστρεψε μετά από επτά χρόνια εξορίας) μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το αεροδρόμιο προς άγνωστη κατεύθυνση. «Μεταφέρθηκε εκτός τους αεροδρομίου του Ισλαμαμπάντ με ελικόπτερο», δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας που ζήτησε να μη κατονομαστεί.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα Dawn και Geo μετέδωσαν ότι τρεις ώρες μετά την άφιξη της πτήσης από το Λονδίνο των Διεθνών Αερογραμμών του Πακιστάν με την οποία επέστρεψε ο Σαρίφ, ο πρώην πρωθυπουργός τέθηκε υπό κράτηση. Αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα στο Πακιστάν μετέδωσαν εικόνες ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου Mig ρωσικής κατασκευής, ένα Mi-17 που αναχωρούσε από το αεροδρόμιο.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Σαρίφ συνελήφθη κατηγορούμενος για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Ο βρετανός δικηγόρος του Σαρίφ, Αμτζάντ Μάλικ είπε ότι ο πρώην πρωθυπουγός του Πακιστάν προφυλακίστηκε πάνω σε ελικόπτερο. «Ο κόσμος στο Πακιστάν πρέπει να επιδείξει ηρεμία, αυτοπειθαρχία και να καταλάβει τί έχει συμβεί στον πρώην πρωθυπουργό του. Ας προχωρήσουμε στο δικαστήριο, ας έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή