ΗΠΑ: Οι αστυνομικοί είχαν δεμένο με χειροπέδες στο κρεβάτι της εντατικής τον Τζέικομπ Μπλέικ

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 23:21
UPD:23:32
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
A- A A+

Ο Jacob Blake, o 29χρονος Αφροαμερικανός πατέρας τριών παιδιών, τον οποίο πυροβόλησε επτά φορές εν ψυχρώ - για ασήμαντη αφορμή -  ένας λευκός αστυνομικών στην κωμόπολη Khenosa στο Wisconsin των ΗΠΑ αφήνοντας τον παράλυτο, παρέμενε δεμένος με χειροπέδες στο κρεβάτι της εντατικής όπου νοσηλεύται.

Αυτό κατήγγειλε την Πέμπτη στο CNN ο πατέρας του 29χρονου, ο τραυματισμός του οποίου έγινε αιτία να ξεσπάσει ένας νέος έντονος γύρος διαδηλώσεων στις ΗΠΑ ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και το ρατσισμό.

«Τον έχουν ακόμα δεμένο με κρύο ατσάλι στο κρεβάτι. Κρατούν σιδηροδέσμιο τον γιο μου, ενώ αυτός είναι καθηλωμένος, παράλυτος και ανίκανος να σηκωθεί», υποστήριξε o Jacob Blake Sr, καταγγέλοντας εκ νέου τη μεταχείριση στην οποία υπόκειται όχι μόνο ο γιος του αλλά η πλειονότητα των Αφροαμερικανών κατοίκων των ΗΠΑ από την κρατική εξουσία.

«Άρπαξε το χέρι μου και άρχισε να μου λέει κλαίγοντας και σε παραλήρημα " Μπαμπά, μπαμπά σε αγαπάω. Γιατί μου το έκαναν αυτό, γιατί με πυροβόλησαν» συνέχισε ο πατέρας του 29χρονου Αφροαμερικανού, μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNN για το ότι συνεβη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο πριν από δύο μέρες.

Έπειτα από το νέο σάλο  και τις επικρίσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πατέρα του Blake, οι αστυνομικοί την Παρασκευή αφαίρεσαν τις χειροπέδες από τον Blake και αφότου οι δικηγόροι της οικογένειας του Αφροαμερικανού απέσυραν τη νέα αγωγή  που κατέθεσαν μια μέρα πριν στην Εισαγγελία του Wisconsin.

Πηγή: guardian.co.uk. με πληροφορίες από το cnn.com

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή