Τηλεφωνική επαφή Ερντογάν - Στόλτενμπεργκ για την Ανατολική Μεσόγειο

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 21:08
UPD:21:20
REUTERS/FRANCOIS WALSCHAERTS
A- A A+

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού, ανακοίνωσε την Παρασκευή η τουρκική προεδρία.

Αυτό τόνισε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter

http://

«Μίλησα με τον Πρόεδρο @RTErdogan σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διερεύνηση μηχανισμών αποσυμπίεσης για την πρόληψη συμβάντων και ατυχημάτων. Ο διάλογος και η αποκλιμάκωση είναι σημαντικοί και η κατάσταση πρέπει να λυθεί στο πνεύμα αλληλεγγύης του #NATO», αναφέρει  χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο Γενς Στολτενμπεργκ.

 Η αλήθεια είναι πως η στάση του Δανού εκπροσώπου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη διπλωματική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ελληνική Κυβέρνηση.

Μάλιστα ορισμένες  «πηγές» από το περιβάλλον του Μαξίμου και του Υπουργείου Εξωτερικών  δε διστάζουν να πουν ότι ο κος Στόλτενμπέργκ μεροληπτεί υπέρ της Κυβέρνησης Ερντογάν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή