«Πρωτοφανή προβλήματα στην εκπαίδευση από την ανεύθυνη προσφυγή στις κάλπες»

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007 17:48
A- A A+

«Η ανεύθυνη προσφυγή στις κάλπες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Αυγούστου, προκάλεσε πρωτοφανή προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα», παρατήρησε ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως το νέο σχολικό έτος ξεκινά με τεράστια προβλήματα.

«Ακόμη και στα πιο ευαίσθητα πεδία -επισημαίνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- η κατάσταση είναι τραγική. Στα ειδικά σχολεία, δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για αποσπάσεις. Οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν έχουν γίνει, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει, από την αρχή της χρονιάς, κανένα ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο, και καμία τάξη υποδοχής ή φροντιστηριακό τμήμα, για αλλοδαπούς μαθητές». Σημειώνει επίσης, «πως η αδιαφορία για το θεσμό του ολοήμερου σχολείου έχει ήδη οδηγήσει στη μείωση του μαθητικού τους δυναμικού, κατά 30%, τα τρία τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στην προσχολική αγωγή, όπως υπογραμμίζει, «η αδυναμία της κυβέρνησης, να υποστηρίξει την υποχρεωτική φοίτηση, με τη δημιουργία νέων υποδομών και τις απαραίτητες προσλήψεις, έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία».

Ο πρώην υπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του βιβλίου Ιστορίας της Στ'Δημοτικού το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «"κόλλησε" στο τυπογραφείο, και θα αποσταλεί στα σχολεία -όλως τυχαίως- μετά τις εκλογές».

«Σε κάθε περίπτωση -τονίζει- οι υποσχέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για έγκαιρη αποστολή των βιβλίων και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαψεύδονται παταγωδώς».

«Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά», παρατηρεί ο κ. Χρυσοχοΐδης και επισημαίνει πως η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και εκλογικών επιδιώξεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή