ΗΠΑ: Σχεδόν τριπλάσιες οι ανακλήσεις κινεζικών προϊόντων

Από τον Ιούνιο
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 09:00
A- A A+

Οι ανακλήσεις κινεζικών προϊόντων από αμερικανικές εταιρείες σχεδόν τριπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, απειλώντας με μείωση των εσόδων τους από το εξωτερικό στη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο.

Η Mattel Inc., η μεγαλύτερη βιομηχανία παιχνιδιών στον κόσμο, απέσυρε επικίνδυνα με μόλυβδο προϊόντα από την Κίνα, την εβδομάδα που πέρασε, αυξάνοντας την αξία των τοξικών και επικίνδυνων κινεζικών αγαθών στα 430 εκατ. δολ. από τις 6 Ιουνίου, από 152 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της U.S. Consumer Product Safety Commission. Η αξία των προϊόντων που απεσύρθησαν από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ φέτος, ανέρχεται σε 1,08 δισ. δολάρια.

Το προϊόντα λιανικής τροφοδοτούν την επέκταση της Κίνας, η οποία εξήγαγε καταναλωτικά αγαθά αξία 344 δισ. δολ. πέρυσι. Ακατάλληλα προϊόντα, όπως δηλητηριώδης οδοντόπαστα, ελαττωματικά ελαστικά και επικίνδυνα παιχνίδια, έβλαψαν τις πωλήσεις εταιρειών από τη Mattel έως το Menu Foods Income Fund, κάτοχο εταιρείας παραγωγής τροφών για οικόσιτα ζώα.

Χθες η Walt Disney Co. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ελέγξει 65.000 παιχνίδια της για να δει εάν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η Κίνα παράγει περίπου το 80% των παιχνιδιών της αμερικανικής εταιρείας.

Η λιανική αξία των παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 313 εκατ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, από 6 εκατ. δολ. πριν ένα χρόνο.

Η αξία των ενδυμάτων που παρήχθησαν στην Κίνα και αποσύρθηκαν από την αγορά αναρριχήθηκε στα 6,03 εκατ. δολ. από περίπου 122.000 δολ. πριν από ένα έτος.

Φέτος το 60% των ανακλήσεων προϊόντων στις ΗΠΑ προήρχοντο από την Κίνα και περιελάμβαναν από βιταμίνες μέχρι σοκολάτες, σύμφωνα με τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών στη Ν. Υόρκη, Charles Schumer.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή