Χάλκη: Πληροφορίες για αγνοούμενους πατέρα και γιο στο ναυάγιο (vid)

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 18:02
UPD:18:09
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Φωτογραφία από την επιχείρηση της διάσωσης των 96 μεταναστών στη Χάλκη (πηγή φωτό: hcg.gr)

A- A A+

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες σκαφών της ακτοφυλακής για τον εντοπισμό επιπλέον  αγνοουμένων από το ναυάγιο του δουλεμπορικού σκάφους στη Χάλκη και τη διάσωση συνολικά 96 προσφύγων και μεταναστών, το βράδυ της Τρίτης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «Καθημερινή», που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού, μια διασωθείσα με καταγωγή από τη Σομαλία υποστήριξε ότι μεταξύ των επιβατών στο δουλεμπορικό ήταν ο σύζυγος και το παιδί τους, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των μεταναστών που περισυνέλεξαν τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που διασώθηκαν ήταν από τη Σομαλία, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία. Από την έρευνα προέκυψε ότι τρεις από τους επιβάτες είχαν ρόλο διακινητών. Πρόκειται για έναν υπήκοο Παλαιστίνης, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, ενώ έχουν προκύψει ενδείξεις ότι στην ομάδα των διακινητών συμμετείχε ένας ακόμα αλλοδαπός που συγκαταλέγεται μεταξύ των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία  σχετικά με το τι συνέβη την Τρίτη το βράδυ στη Χάλκη και συγκεκριμένα σε διεθνή και χωρικά ύδατα που αμφισβητεί η Άγκυρα, η θαλαμηγός με τους μετανάστες είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Τουρκίας -πιθανόν το λιμάνι Φετιγιέ με προορισμό την Ιταλία.

Στο πλοιάριο επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων «περίπου 100 άτομα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών του Λιμενικού ενώ ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί η περισυλλογή 96 ατόμων που επέβαιναν στη θαλαμηγό, δύο τουρκικές ακταιωροί ήρθαν στο σημείο και άρχισαν να παρενοχλούν τα σκάφη του Λιμενικού.

Επιπλέον, υποχρέωσαν τον Τούρκο πλοίαρχο ενός φορτηγού πλοίου που συνέδραμε την επιχείρηση να παραδώσει στις τουρκικές ακταιωρούς 19 μετανάστες που είχε περισυλλέξει από τη θάλασσα.

Παραμένει λοιπόν άγνωστο αν ο σύζυγος και τη παιδί της Σομαλής μετανάστριας, η οποία διασώθηκε από τους Έλληνες λιμενικούς συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τους 19 διασωθέντες από την τουρκική ακτοφυλακή.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος από την επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων και μεταναστών.

https://www.youtube.com/watch?v=lr6ap7_en3E&feature=emb_title

naftemporiki.gr με πληροφορίες από hcg.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή