Interpol: Προειδοποίηση για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Πεκίνο το 2008

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 13:45
A- A A+

Προειδοποίηση για τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ-Κάϊντα και άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008, απηύθυνε η Interpol.

Μιλώντας σε στελέχη των κινεζικών υπηρεσιών ασφαλείας ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρον Νομπλ, ανέφερε: «Η συμμαχία για να καταστεί εφικτή η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων θα χρειαστεί να αγκαλιάσει τον δημόσιο τομέα, την παγκόσμια κοινότητα για την επιβολή του νόμου, τον ιδιωτικό τομέα και το άγρυπνο μάτι των ανθρώπων τόσο μέσα στην χώρα όσο και στο εξωτερικό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η παρουσία χιλιάδων θεατών, αθλητών, αξιωματούχων στο Πεκίνο για το γεγονός αλλά και το τεράστιο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό, θα μπορούσε να προσελκύσει τρομοκράτες.

«Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνει ένα μείζον παγκόσμιο γεγονός, κυρίαρχο θεωρητικά στόχο για την αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε ο Νομπλ σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Interpol.

Η Interpol θα αναπτύξει στο Πεκίνο μία «μεγάλη ομάδα υποστήριξης» τουλάχιστον έξι βδομάδες πριν αρχίσουν οι αγώνες τον Αύγουστο του 2008.

Περίπου ένα εκατομμύριο εθελοντές, αστυνομικοί και στελέχη του δημόσιου τομέα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση της τάξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ειδικές και αντιτρομοκρατικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή