Μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007 20:18
UPD:12/09/2007 19:24

A- A A+

Εξι χρόνια μετά και ο έγκυρος δημοσιογράφος Robert Fisk του Independent στο φύλλο της 25ης Αυγούστου προβληματίζεται για τις αντιφάσεις στην επίσημη εκδοχή για την 11η Σεπτεμβρίου.

«Πού είναι τα συντρίμμια του πτήσης 77 από την επίθεση στο Πεντάγωνο;

Γιατί έχουν φιμωθεί οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ανέλαβαν να ερευνήσουν τι συνέβη στην πτήση United 93(το αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσιλβάνια);

Αν είναι αληθές ότι η κηροζίνη καίγεται στους 820 βαθμούς Κελσίου, πώς έλιωσε ο ατσάλινος σκελετός των Δίδυμων Πύργων -όταν υποτίθεται ότι το σημείο τήξης ήταν οι 1.480 βαθμοί- και κατέρρευσε την ίδια στιγμή; Καθίζηση σε 8,1 και 10''. Τι έγινε με τον τρίτο Πύργο, τον WTB7, που έπεσε σε 6,6 δευτερόλεπτα; Το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ακόμη δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα για τα αίτια κατάρρευσης του WTB7...

Δεν ανήκω στην κατηγορία των συνωμοσιολόγων, αλλά, θα ήθελα να μάθω την αλήθεια, κυρίως γιατί στάθηκε αφορμή για τον παρανοϊκό «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που μάς οδήγησε στο φιάσκο του Ιράκ. Ο πρώην σύμβουλος του Μπους, Κάρλ Ρόουβ είχε πει: "Είμαστε αυτοκρατορία τώρα. Φτιάχνουμε τη δική μας πραγματικότητα". Είναι αλήθεια; Τουλάχιστον πείτε το μας».

Εν ονόματι του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, περιορίστηκαν τα ατομικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Μέσω διαφόρων νόμων όπως του λεγόμενου Patriot Act δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθούνται τηλέφωνα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και να συγκεντρώνονται στοιχεία που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό βέβαια ήταν δυνατό και παλαιότερα. Προϋπόθεση να υπήρχε σχετική δικαστική έγκριση είτε πριν είτε αμέσως μετά την παρακολούθηση.

Ο νομικός Μαρκ Aγκραστ, από το Center for American Progress, εξηγεί ότι «η απειλή που απορρέει από τη διεθνή τρομοκρατία είναι μία πολύ ειδική περίπτωση, ωστόσο το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης ο πρόεδρος μπορεί να το παραμελεί ή να το συμπληρώνει».

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να διαμηνύει ότι χάρη στην πολιτική που ακολουθεί στάθηκε δυνατόν να αποτραπούν νέες επιθέσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Οποιος δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες των Μυστικών Υπηρεσιών είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσει, εκτιμά ο κ. Αγκραστ, ο οποίος πιστεύει ότι ακόμη κι αν δεν είχαν γίνει ποτέ οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική, καθώς από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έδειξε ότι ήθελε περισσότερες αρμοδιότητες: «Μετά το Watergate, αλλά και τον πόλεμο του Βιετνάμ πίστευαν ότι είχε αποδυναμωθεί η θέση του προέδρου. Είχαν κατά νου αυτά τα σχέδια και η 11η Σεπτεμβρίου τους έδωσε την ευκαιρία να τα υλοποιήσουν».

DEUTSCHE WELLE, «INDEPENDENT» της 25ης Αυγούστου 2007

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή