Λιθουανία: Ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους, σώοι οι επιβαίνοντες

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007 09:16
UPD:14:37
A- A A+

Αεροσκάφος με 52 επιβαίνοντες προσγειώθηκε ανώμαλα σήμερα στη Λιθουανία χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου, στο δεύτερο του είδους ατύχημα μέσα στην εβδομάδα αεροσκάφους της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας SAS.

Το αεροσκάφος σύρθηκε στο έδαφος με την άτρακτο και το δεξί φτερό και βγήκε από τον διάδρομο στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Βίλνα, το προσωπικό του οποίου ενημερώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης.

Μετά το παρόμοιο ατύχημα ίδιου τύπου αεροσκάφους της SAS την Κυριακή στη Δανία, επίσης λόγω προβλήματος στο σύστημα προσγείωσης, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι καθηλώνει στο έδαφος τα καναδέζικα αεροσκάφη τύπου DHC-8-400 και ματαιώνει 112 πτήσεις.

Κανείς από τους 49 επιβάτες και το τετραμελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε σήμερα κατά τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Dash 8, όπως είναι γνωστό, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία SAS. Το ατύχημα σημειώθηκε στη 1:48 π.μ. τοπική ώρα (2248 GTM), προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου έσπευσαν στο σημείο της συντριβής για να εκκενώσουν το αεροσκάφος από τους επιβάτες και το πλήρωμα, και κανείς δεν τραυματίστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στο προηγούμενο ατύχημα της SAS με το ίδιο αεροσκάφος στη δυτική Δανία, επίσης δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Το Dash 8 κατασκευάζεται από την αεροπορική βιομηχανία του Καναδά, Bombardier.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή