ΕΕ - Κορωνοϊός: Ο Επίτροπος Εμπορίου παρέστη «καλή τη πίστει» σε κοινωνική εκδήλωση στην Ιρλανδία

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:38
UPD:15:45
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για το Εμπόριο Φιλ Χόγκαν παρέστη «καλή τη πίστει» σε κοινωνική εκδήλωση που έγινε στην Ιρλανδία, για την οποία η αστυνομία διεξάγει έρευνα για παραβίαση των κανονισμών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Παρέστη σε αυτή την εκδήλωση έχοντας την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδία Ιρλανδικών Ξενοδοχείων εγγυάτο για τους διοργανωτές και το ξενοδοχείο στο οποίο θα γινόταν, ότι οι ρυθμίσεις που προτάθηκαν να τεθούν σε εφαρμογή για την εκδήλωση ήταν ή θα ήταν σύμφωνες με τις οδηγίες της κυβέρνησης», ανέφερε η παραπάνω εκπρόσωπος, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας παραιτήθηκε σήμερα διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ζημίωσε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του COVID-19 με τη συμμετοχή του σε δείπνο της λέσχης γκολφ του ιρλανδικού κοινοβουλίου, στο οποίο παρευρίσκονταν περισσότεροι από 80 προσκεκλημένοι. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Χόγκαν θα παραιτηθεί από τη θέση του επιτρόπου για το Εμπόριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή