ΝΒΑ: Το Πόρτλαντ «σόκαρε» τους ΛΑ Λέικερς

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 09:01
UPD:09:04
USA TODAY Sports/Mike Ehrmann
A- A A+

«Φωτιά» στον πρώτο γύρο των play off του ΝΒΑ έβαλε το Πόρτλαντ.

Μετά το «μπαμ» του Ορλάντο επί του Μιλγουόκι στην πρεμιέρα, ήρθαν οι «Μπλέιζερς» να νικήσουν τους πρωτοπόρους της regular season στη Δύση, ΛΑ Λέικερς, με 100-93 και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες (Πόρτλαντ και Ορλάντο) με τις επιτυχίες τους επί των Λέικερς και Μπακς, κατάφεραν να καταγράψουν ένα ιστορικό ρεκόρ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη στατιστική υπηρεσία του ESPN, οι δύο ομάδες φρόντισαν να πετύχουν κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά στην ιστορία του ΝΒΑ από την σεζόν 1983/84 κι έπειτα: Να υποχρεώσουν ταυτόχρονα σε ήττα το Νο1 Ανατολής και Δύσης στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs, ούσες αντίστοιχα το Νο8 στην δική τους περιφέρεια!

Η μοναδική φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν στα playoffs της σεζόν 2002/03. Τότε, στο Game 1 του πρώτου γύρου η 8η ομάδα της Ανατολής, το Ορλάντο, είχε «σοκάρει» μέσα στο Ντιτρόιτ το Νο1 της περιφέρειας, τους Πίστονς.

Την ίδια στιγμή, οι όγδοοι στην Δύση, Φοίνιξ Σανς, είχαν επιβληθεί της κορυφαίας τότε ομάδας της περιφέρειας, του Σαν Αντόνιο. Τόσο οι Πίστονς (με 4-3 στη σειρά), όσο και οι Σπερς (με 4-2) πήραν την πρόκριση, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τους τελικούς, με το Σαν Αντόνιο να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα.

Στο ματς που έγινε τα ξημερώματα, το Πόρτλαντ είχε σε μεγάλη βραδιά τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο ηγέτης των Μπλέιζερς πέτυχε 34 πόντους, ενώ μεγάλα καλάθια σημείωσαν στο τέλος ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (21 πόντους) και ο Γιουσούφ Νούρκιτς (16 πόντους και 15 ριμπάουντ).

Για τους «Λιμνάνθρωπους», το τριπλ νταμπλ του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αρκούσε (23 πόντους, 17 ριμπάουντ και 16 ασίστ), ενώ ο Άντονι Ντέιβις σταμάτησε στους 28 πόντους και 11 ριμπάουντ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις