ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να απαντήσει στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για την αποσιώπηση κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 12:28
A- A A+

Την κυβέρνηση καλεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να απαντήσει στη χτεσινή καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία της κάνει λόγο για μεθοδευμένη αποσιώπηση κρουσμάτων Covid-19 σε τουριστικούς προορισμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και μετάθεση των πάντων στην “ατομική ευθύνη”. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα ξενοδοχειακών, τουριστικών και μεταφορικών κολοσσών» δηλώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει στην καταγγελία της ανάμεσα σε άλλα:

«Με αφορμή ενημερωτικά δελτία τύπου ΚΥ τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων Υ.Π.Ε.  έδωσαν εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου χωρίς προηγούμενη  ενημέρωση και συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες , ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ .

Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού;  

 Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους». 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή