Ιστορική βραδιά για Ντόντσιτς στην ήττα του Ντάλας από τους ΛΑ Κλίπερς

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 09:18
UPD:10:53
EPA/JOHN G. MABANGLO
A- A A+

Οι ΛΑ Κλίπερς είχαν απέναντί τους έναν... μυθικό Λούκα Ντόντσιτς και τελικά τον νίκησαν! Η ομάδα του Λος Άντζελες επιβλήθηκε με 118-100 του Ντάλας στο πρώτο ματς των play off του ΝΒΑ και πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πολλά παράπονα έχουν οι Μάβερικς για την αποβολή του Κρίσταπς Πορζίνγκις στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με διπλή τεχνική ποινή, απόφαση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Τότε το Ντάλας είχε το προβάδισμα με 71-66...

Παρά την αποβολή του Λετονού, οι «Μαβς» πάλεψαν μέχρι τέλους, χάρις στον απίστευτο Λούκα Ντόντσιτς. Στο φινάλε, όμως, οι Κλίπερς είχαν περισσότερες λύσεις κι έφτασαν στη νίκη.

Ο Καουάι Λέοναρντ με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Πολ Τζορτζ με 27 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, με τον Μόρις να προσθέτει 19 πόντους.

Για τους Μάβερικς, ο Ντόντσιτς είχε 42 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ (αλλά και 11 λάθη), με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ να προσθέτει 18 πόντους και τους Σεθ Κάρι και Πορζίνγκις από 14 πόντους.

Ο Σλοβένος με τους 42 πόντους που σημείωσε έγραψε ιστορία, καθώς ήταν οι περισσότεροι που σκόραρε ποτέ κάποιος παίκτης στο ντεμπούτο του στα play off.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο Ντόνσιτς έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με ηλικία 21 ετών ή μικρότερος που σημείωσε +40 πόντους σε αγώνα στην postseason, μπαίνοντας στην ίδια λίστα με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς (2 φορές πριν κλείσει τα 21), Μάτζικ Τζόνσον και Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις