Γ. Παπανδρέου: Στόχος η πάταξη της διαφθοράς

Συνέντευξη στο Reuters
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 09:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να πατάξει τη διαφθορά και να οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο φιλικό προς το περιβάλλον, εάν νικήσει στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Χρειάζεται η Ελλάδα να πάει σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που βασίζεται στο περιβάλλον, την ανάπτυξη της κοινωνίας της γνώσης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να το κάνει το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι «η διαφθορά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς ξεκινάει από το κεφάλι. Οι αρχές μας είναι η απόλυτη αξιοκρατία, διαφάνεια παντού για να χτυπηθεί η διαφθορά, τρίτον λογοδοσία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε επίσης ότι θα δώσει τέλος στο «μέσον», καθώς το κόμμα που κερδίζει τις εκλογές χρησιμοποιεί το Δημόσιο για να διορίζει και να διευκολύνει τους φίλους και τους γνωστούς του.

«Αυτό θα το σπάσουμε για να μπορούμε να βοηθήσουμε στην απλοποίηση των διαδικασιών, της διαφάνειας που θα βοηθήσει και τον Έλληνα πολίτη και τον ξένο επενδυτή στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή