Γ. Αλογοσκούφης: «Δεν θα δώσουμε συντάξεις σε νοικοκυρές του Κολωνακίου»

Στα 10 δισ.€ φθάνουν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 10:43
UPD:15:11
A- A A+

Στις εξαγγελίες και την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησαν σήμερα κυβερνητικά στελέχη.

Με αφορμή τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ.Παπανδρέου και συγκεκριμένα την υπόσχεση για σύνταξη 550€ σε όλες τις ανασφάλιστες νοικοκυρές, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του στον Flash 96, παρατήρησε πως τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό θα κοστίσουν 10 δισ. ευρώ και θα έχουν ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό της φορολογίας και την εκτίναξη του ελλείμματος πολύ πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

Πρόκειται «για εξαγγελία της πυρκαγιάς, εξαγγελία της τελευταίας στιγμής προκειμένου να κερδίσουμε μερικές περισσότερες ακόμη ψήφους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο τώρα στο πολιτικό μας σύστημα, το ζητούμενο το πραγματικό είναι να πάμε σε μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής». «Δεν θα δώσουμε συντάξεις σε νοικοκυρές του Κολωνακίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

Αστεία χαρακτήρισε από την πλευρά του, την εκτίμηση του υπουργού Οικονομίας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για πολύ χαμηλότερο κόστος των μέτρων του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό.

Όσον αφορά εξάλλου, το έγγραφο που επικαλέστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο οποίο, όπως υποστήριξε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή συναινεί στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/13/1411256.htm , σε δηλώσεις της στον Αθήνα 984, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου υπογράφει το εν λόγω έγγραφο) υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες στην Ελλάδα του 2007».

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε άλλο ένα λάθος, και ουσιαστικό και επικοινωνιακό», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή