Champions League: Η Λιόν «πέταξε έξω» τη Σίτι και προκρίθηκε στους ημιτελικούς

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 00:56
A- A A+

Η Λιόν έκανε το «μπαμ» στον τελευταίο χρονικά νον άουτ προημιτελικό του Champions League και με το τελικό 3-1 άφησε εκτός συνέχειας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των «λιονέ» στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» ήταν ο Ντεμπελέ, ο οποίος με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς «υπέγραψε» τη μεγάλη πρόκριση των Γάλλων.

Η Λιόν απέδειξε ότι η επιτυχία της επί της Γιουβέντους μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς «πέταξε έξω» από το Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι «πολίτες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντε Μπράιν στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Ντεμπελέ πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι αφού ο Στέρλινγκ αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας για να κάνει το 2-2 έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 87΄.

Ο 24χρονος Γάλλος πέτυχε το 4ο του γκολ σε τρεις αγώνες απέναντι στην Σίτι στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και οδήγησε τη Λιόν στους ημιτελικούς, μετά από 10 χρόνια, όπου θα συναντήσει, όπως και το 2010, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπάγερν Μονάχου.

Η γαλλική ομάδα προηγήθηκε στο 24΄ με τον Κορνέ, ο Ντε Μπράιν ισοφάρισε στο 69΄ για τους Άγγλους. Η είσοδος του Ντεμπελέ, όμως, στο 75΄ έμελλε ν΄ αποδειχθεί «χρυσή» για τους «λιονέ». Ένα λεπτά μετά έκανε το 2-1 και στο 87΄ «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις