Τρεις διατροφικές αλλαγές μετά τα 40

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 11:01
UPD:11:01
A- A A+

Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά
Μεγαλώνοντας χρειαζόμαστε τροφές που προστατεύουν τα κύτταρα και τα τελομερή τους από το οξειδωτικό στρες, δηλαδή τις ζημιές που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Μην ξεχνάτε ότι το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις, απώλεια μνήμης, προβλήματα στην όραση και καρδιακές παθήσεις. Για να κρατήσετε τα επίπεδα φλεγμονής χαμηλά και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες υπό έλεγχο, χρειάζεται να προσθέσετε ποικιλία πολύχρωμων αντιοξειδωτικών τροφών στην καθημερινότητά σας. Αυξήστε, λοιπόν, τα καρότα, το μοβ λάχανο, τη λαχανίδα, τα μύρτιλα, το σκούρο κακάο, τα φρέσκα βότανα και μπαχαρικά και φυσικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή