Δεκαπενταύγουστος με διεισδυτικό οδοιπορικό, σκοτεινό θρίλερ και έπος φαντασίας

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 10:30
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]


Ισπανική δραμεντί, ρομαντικό δράμα, αληθινή ιστορία με φόντο το Brexit, θρίλερ απρόβλεπτης πλοκής και ανατροπών, κλασικό γουέστερν, έπος φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν και ριζοσπαστικό υπαρξιακό δράμα θα συντροφεύσουν τους σινεφίλ τον δεκαπενταύγουστο.

 «Η Παρθένος του Αυγούστου»

Στην ισπανική δραμεντί του Χόνας Τρουέμπα, λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου. Eνα διεισδυτικό οδοιπορικό που αιχμαλωτίζει τις φευγαλέες και ανεπαίσθητες στιγμές, απαλύνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο που γεννά το πέρασμα του χρόνου. Ένα ράθυμο καλοκαιρινό παραμύθι που παρασύρει στον πολύχρωμο ρυθμό του.

«Εμείς οι Δύο»

H Μπάρμπαρα Σούκοβα πρωταγωνιστεί στο μεγάλου μήκους ρομαντικό δράμα - ντεμπούτο του Φίλιπο Μενεγκέτι που προβλήθηκε σε μια σειρά από Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Θεσσαλονίκης. Στην υπόθεση του έργου, δύο ερωτευμένες γυναίκες που ζουν σε διπλανά διαμερίσματα, προσποιούνται για χρόνια πως είναι απλές φίλες. Όταν ένα απροσδόκητο συμβάν ανατρέψει τα πάντα, θα έρθει η ώρα για τις απαραίτητες αποκαλύψεις που προκαλούν απρόβλεπτες συνέπειες.


«Γάτα στον Τοίχο»

Το ντεμπούτο των ντοκιμαντεριστών Βέσελα Καζάκοβα και Μίνα Μιλέβα, είναι  μια αληθινή ιστορία με φόντο το Brexit και μια γάτα που αναστατώνει τις ζωές μεταναστών. Σε μια ατημέλητη εργατική πολυκατοικία του Λονδίνου, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία προσπαθεί να ισορροπήσει τη ζωή της ανάμεσα σε δυο-τρεις δουλειές, την ανατροφή του μικρού γιου και τον άνεργο αδερφό της. Οι απόπειρές της πάνε στράφι και τα προβλήματα διογκώνονται, όταν μια γάτα εγκλωβίζεται σε μια τρύπα στον τοίχο του διαμερίσματός της, φέρνοντας τη γυναίκα αντιμέτωπη με τους γείτονές της.


«Οι Δολοφόνοι του Γκόγια»

Στο σκοτεινό θρίλερ απρόβλεπτης πλοκής και ανατροπών του Χεράρδο Χερέρο, ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πλούσιους κατοίκους γνωστής συνοικίας της Μαδρίτης, βάζοντας στόχο πλούσιους συλλέκτες τέχνης και αντικών. Κοινό χαρακτηριστικό των φόνων είναι η τοποθέτηση των θυμάτων με τέτοιο τρόπο,  ώστε να θυμίζουν μια διάσημη σειρά έργων τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Φρανθίσκο Γκόγια - έργων που εικάζεται ότι σατιρίζουν την ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας.

 

«Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία»

Η φανταστική ιστορία του Γουόλτ Ντορν, θα ταξιδέψει την Πόπη και τον Μπράντς σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ. Ο κόσμος των Ευχούληδων, με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.

 

«Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές»

Ο σερίφης μίας πόλης της Άγριας Δύσης μόλις παντρεύτηκε και ετοιμάζεται να φύγει για το γαμήλιο ταξίδι, όταν λαμβάνει ένα τηλεγράφημα: ο αρχηγός μίας συμμορίας που είχε στείλει στη φυλακή, έρχεται για να πάρει την εκδίκησή του, μαζί με τους συντρόφους του. Καταφθάνουν με το τρένο των 12.00. Όσο όλη η πόλη οχυρώνεται, ο σερίφης πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση: θα φύγει στο προγραμματισμένο ταξίδι του, ή θα μείνει να αντιμετωπίσει τη συμμορία; Και ποιος θα σταθεί δίπλα του να τον βοηθήσει; Ένα από τα κλασικά γουέστερν αριστουργήματα, η ταινία που λειτουργεί ως αναφορά στην «μόνος εναντίον όλων» ηθική των κινηματογραφικών ηρώων, το Όσκαρ του Γκάρι Κούπερ, το ντεμπούτο της Γκρέις Κέλι. Σε επανέκδοση με ψηφιακές κόπιες.  

«Inception»

Σ’ έναν κόσμο όπου η τεχνολογία υφίσταται μόνο για να είναι δυνατή η παρέμβαση στα ανθρώπινα όνειρα, ένας ικανός «διαρρήκτης ονείρων» (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) έχει μια τελευταία ευκαιρία για συγχώρεση – ν’ αναλάβει τη δυσκολότερη δουλειά που του έχουν προτείνει ως τώρα! Δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το έπος φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν ξανά στις αίθουσες

«Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια»

Φρανκφούρτη 1978. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Όταν συναντά, όμως, την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή… Μία από τις πιο προσωπικές ταινίες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ένα ριζοσπαστικό υπαρξιακό δράμα, γυρισμένο 4 μήνες μετά την αυτοκτονία του εραστή του, ως μία σπαραχτική κινηματογραφική κατάθεση μεταμέλειας. Σε επανέκδοση με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

Προτεινόμενα για εσάς