Γερμανία: Αμφιβολίες για την αξιοπιστία εφαρμογής ανίχνευσης του Covid-19

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 17:36
UPD:17:38
REUTERS/Thilo Schmuelgen
A- A A+

Όλο και συχνότερα απορούν ορισμένοι χρήστες της περιβόητης εφαρμογής προειδοποίησης για αυξημένο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στη Γερμανία.

Η απορία τους έγκειται στο ότι ενώ αρκετοί από αυτούς είχαν συναντήσεις με άτομα υψηλού κινδύνου -που είναι ήδη ή υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι πιθανότατα να είναι φορείς του ιού στο άμεσο μέλλον- δεν λαμβάνουν στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους τη σχετική προειδοποίηση ότι εκτίθενται επικίνδυνα στον Covid-19.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά αλλά ότι απλά η ειδοποίηση έρχεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου έχει πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πράγματι αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης. Αυτό συμβαίνει όταν συνδυάζονται διάφοροι καθοριστικοί παράγοντες, όπως είναι η διάρκεια της συνάντησης και η απόσταση μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων.

Πρέπει δηλαδή να έχει προηγηθεί μια πολύ κοντινή συνεύρεση για τουλάχιστον δέκα λεπτά τις τελευταίες 14 ημέρες αφότου κάποιος ενεργοποίησε στη συσκευή του την συγκεκριμένη εφαρμογή. Σε περίπτωση που όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν συγκεντρωθούν, η εφαρμογή θα εξακολουθήσει να παραμένει… βουβή.

Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα μαντάτα μπορεί και να εξελιχθούν σε ιδιαιτέρως ανησυχητικά και αυτό είναι κάτι που ο καθένας απεύχεται να του συμβεί…

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ntv-de

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή