Τελευταία στροφή πριν από την κάλπη

Oλοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 10:25
UPD:12:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ απόψε η προεκλογική εκστρατεία με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και διεκδικητών της πρωθυπουργίας.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στις 7.30 στο Πεδίον του Αρεως και ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου την ίδια ώρα στην Πάτρα.

Χθες, οι δύο αρχηγοί μίλησαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Eννέα πολιτικοί αρθρογραφούν και δίνουν συνεντεύξεις στη «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/cmm.htm . Τι γράφει η WSJ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/14/1411734.htm .

Καραμανλής: Μήνυμα προς Σκόπια και «προς κάθε κατεύθυνση»

Θεσσαλονίκη,

ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα προς τα Σκόπια και «προς κάθε κατεύθυνση» ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τη θέση ότι εάν τα Σκόπια «δεν εγκαταλείψουν προκλητικές ενέργειες προπαγάνδας, εάν δεν δείξουν έμπρακτη διάθεση για κοινά αποδεκτή ονομασία, βάζουν οι ίδιοι εμπόδια στο δρόμο τους για τους ευρωατλαντικούς θεσμούς» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης και ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη - όπου και προΐσταται στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στην Α' εκλογική Περιφέρεια του νομού.

Μια συγκέντρωση, που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη προσέλευση, τον έντονο παλμό και τα ενθουσιώδη συνθήματα, τόσο πριν και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Καραμανλή, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της - για τουλάχιστον 12 λεπτά - που τον «ανάγκασαν» να επανέλθει στο βήμα και να τονίσει ότι δεν έχει λόγια να εκφράσει αυτό που νιώθει και ότι αυτή τη συνάντηση θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή ως μια κορυφαία στιγμή της ζωής του.

Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και της στάσης της Ελλάδας αποτέλεσε μαζί με αντίστοιχο μήνυμα που απηύθυνε προς την Τουρκία ότι: «η πλήρης ένταξή της στην Ε.Ε. απαιτεί και προϋποθέτει την πλήρη προσαρμογή, την πλήρη συμμόρφωσή της, στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης» σημείο προτεραιότητας της ομιλίας του πρωθυπουργού, για να προχωρήσει στη συνέχεια στα εντός συνόρων τεκταινόμενα.

Ύψιστης σημασίας κυβερνητική προτεραιότητα, σε αυτό πλαίσιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα είναι οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και σ' όλη την έκταση του Κράτους και πιο συγκεκριμένα μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, την περαιτέρω εμπέδωση της διαφάνειας, το δραστικό περιορισμό της ανομίας, τη ριζική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

Προβαίνοντας, δε, σε αυτοκριτική για τις αδυναμίες και τα λάθη, που όπως παραδέχτηκε υπήρξαν τα τελευταία τριάμισι χρόνια και πίκραναν κάποιους φίλους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει λάβει το μήνυμά τους και αναγνωρίζει τις αδυναμίες αυτές, για να θέσει στη συνέχεια ένα διπλό δίλημμα: Συνεχίζουμε μπροστά ή αφήνουμε τη χώρα να γυρίσει στο χθες και εάν η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση ή όχι.

Από την πλευρά του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι μία: Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, που θα μπορεί να πάρει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να πάει μπροστά» και ζήτησε αφενός τη συμμετοχή όλων των ψηφοφόρων στις εκλογές, αφετέρου τη θετική επιλογή τους.

Απάντησε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στους επικριτές της επιλογής του να χρησιμοποιούνται μόνο ελληνικές και όχι κομματικές σημαίες στις συγκεντρώσεις της Ν.Δ. ότι «κάθε σημαία είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας. Κανείς δεν μπορεί να μας διχάσει, είμαστε ένα έθνος, ένας λαός, μια κοινωνία με δύναμη και συνοχή».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καραμανλής ηγείται του ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος στην Α' εκλογική Περιφέρεια του νομού.

ΒΑΣΩ ΒΕΓΙΡΗ

Παπανδρέου: Συστράτευση και δημοκρατική πανστρατιά

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ «συστράτευσης και δημοκρατικής πανστρατιάς» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίον του Αρεως.

Προσδίδοντας στις εκλογές της Κυριακής χαρακτήρα δημοψηφίσματος, «για να φύγει η Δεξιά και να ανοίξει ο δρόμος για την Εθνική Αναγέννηση», ο κ. Παπανδρέου εντυπωσιασμένος από τον όγκο της συγκέντρωσης και απαντώντας στα συνεχή συνθήματα του πλήθους των οπαδών του, υπενθύμισε την ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Είναι το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος. Είναι σεισμός και οι ετοιμόρροποι θα πέσουν».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, αλλά και στο πανελλήνιο-η συγκέντρωση μεταδιδόταν απευθείας από την ΝΕΤ-ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την κρισιμότητα της ψήφου, επισημαίνοντας ότι την Κυριακή κρίνεται: Η πορεία των εθνικών θεμάτων, το κύρος και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, το μέλλον της νέας γενιάς, η κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, το ήθος και το ύφος της εξουσίας, η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα της διακυβέρνησης, αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται και να βυθίζεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή ή θα αλλάξει σελίδα, για να δημιουργήσει μια Δίκαιη Κοινωνία.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους πολίτες «που ταλαντεύονται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της άλλης Αριστεράς», για να τονίσει ότι «είναι η ώρα της μεγάλης συστράτευσης, της ευθύνης» και να επισημάνει πως «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αμφισβήτηση-συμμετοχή και δράση, τη διαμαρτυρία-δύναμη δημιουργίας και αλλαγής».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για τρείς λόγους: Τη σιγουριά για κάθε σπιτικό και οικογένεια-Την ελπίδα για τα παιδιά και τα νιάτα της πατρίδας μας-Την προοπτική για την Ελλάδα. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος στην κυβέρνηση παρέχουν εγγύηση για: Απασχόληση, ισχυρό κοινωνικό κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, ακομμάτιστη λειτουργία των θεσμών, των ελευθεριών και των κεκτημένων των πολιτών, του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι «ο κ. Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός των συμφερόντων, των σκανδάλων, των συγκαλύψεων, δέσμιος και όμηρος εκείνων που προστατεύει. Κρύβεται στα δύσκολα και δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις ζωές των πολιτών, αλλά εύκολα δημαγωγεί και προσπαθεί να διχάσει τους Ελληνες».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ΝΔ έχει «κρυφή ατζέντα» που ανατρέπει τις κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων και κατήγγειλε ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου, στα υπουργεία, στα υπόγεια της Ρηγίλλης είναι ο μηχανισμός που με έμμισθα παπαγαλάκια, διαχέει φήμες, κινδυνολογεί και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το λαό».

Στο τέλος της ομιλίας, στην εξέδρα ανέβηκε ο κ. Κ. Σημίτης, ο γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουΐς Αγιάλα, καθώς κι όλοι οι υποψήφιοι στην περιφέρεια Αττικής.

Oμιλίες αρχηγών

Στις 7:30 μ.μ. η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Πεδίον του Αρεως.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να μιλήσει στις 7.30 μ.μ. στην Πάτρα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 12.00 το μεσημέρι θα μεταβεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ στις 5 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ενωση Εποχικών Δασοπυροσβεστών στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό.

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, έχει προγραμματίσει σήμερα στη 1.30 μ.μ. να δώσει συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θα φανεί η αυτοδυναμία

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Σπύρος Φλογαΐτης, αμέσως μετά την τελική δοκιμή του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα θα υπάρχουν μετά τις 11 μ.μ., ενώ ο πρόεδρος της Singular Logic Integrator, Ανδρέας Δρυμιώτης, υποστήριξε ότι μετά τις 11.30 μ.μ. θα γνωρίζουμε εάν κάποιο κόμμα διαθέτει αυτοδυναμία.

Για τις εκλογές στις πυρόπληκτες περιοχές, ο κ. Φλογαΐτης είπε ότι εάν υπάρχει ένα σχολείο το οποίο έχει υποστεί ζημιά, τότε η εκλογική διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί σε άλλο χώρο. Διευκρίνισε, επίσης, για τους ετεροδημότες ότι ψηφίζουν εκεί που ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (2004), εκτός εάν με δήλωσή τους, την οποία υπέβαλαν μέχρι τις 30/06/2007, ζήτησαν να ψηφίσουν σε διαφορετικό τόπο.

«Μάθε πού ψηφίζεις»

Παρότρυνε, πάντως, τους εκλογείς να συμβουλευθούν καθένας ατομικά είτε την ιστοσελίδα του υπουργείου www.ypes.gr υπό την ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» είτε να απευθυνθούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου.

Για την περίπτωση των Λειψών είπε ότι επικοινώνησε επανειλημμένως με τον αρμόδιο νομάρχη Δωδεκανήσου, καθώς και με το δήμαρχο Λειψών και ότι το υπουργείο κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να στηθούν οι κάλπες και στους Λειψούς. Βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Φλογαΐτης, μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος των Λειψών να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει ή να μην προσέλθει, αλλά «οι κάλπες θα στηθούν».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Γιάννης Καρακαδάς, είπε ότι περισσότερα από 220 άτομα προσωπικό της Singular Logic εργάζονται ήδη και θα εργαστούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής και μετέπειτα για την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν και αυτήν τη φορά όπως επί 27 έτη με απόλυτη επιτυχία.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως και το 2004, θα γίνεται με τυχαίο τρόπο και ως εκ τούτου δεν θα είναι από την αρχή αντιπροσωπευτικά. Αντιπροσωπευτικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα υπάρχουν όταν ξεπεραστεί το 10% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή μετά τις 10-10.30 μ.μ.

Νομαρχία Αθηνών

Σε 5.321 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα που συστήθηκαν στο νομό Αττικής. Οπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών, στην Α' Αθηνών θα λειτουργήσουν 931 εκλογικά τμήματα, στη Β' Αθηνών 2.520 εκλογικά τμήματα, στην Α' Πειραιώς 401 εκλογικά τμήματα, στη Β' Πειραιώς 512 εκλογικά τμήματα και στην περιφέρεια νομού Αττικής 756 εκλογικά τμήματα.

Σε 165 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες κάτοικοι των δήμων και κοινοτήτων των Νομαρχιών Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, ενώ σε 36 τμήματα θα ψηφίσουν όσοι ετεροδημότες διαμένουν στους δήμους και τις κοινότητες της Νομαρχίας Πειραιά. Συνολικά στο νομό Αττικής υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν 89.680 ετεροδημότες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, ο νομάρχης Αθηνών είναι αρμόδιος για την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες του νομού Αττικής.

Για την προπαρασκευή και τη διενέργεια των εκλογών απασχολούνται συνολικά 485 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, από τη Νομαρχία Αθηνών απασχολούνται 218 υπάλληλοι, από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής 45 υπάλληλοι, από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής 33 υπάλληλοι, από τη Νομαρχία Πειραιά 89 υπάλληλοι και από την Περιφέρεια Νομού Αττικής 100 υπάλληλοι.

K.Θ.

Ταυτότητες - εξπρές λόγω εκλογών

ΜΕΣΑ σε λίγες ώρες θα εκδίδονται αστυνομικές ταυτότητες το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που δεν έχουν.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα θα λειτουργούν το Σάββατο από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή από την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες (7 το πρωί) μέχρι τη στιγμή που κλείνουν (7 το βράδυ).

Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να εκδοθεί αστυνομική ταυτότητα με διαδικασία-εξπρές θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Mε αποδοχές η άδεια άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Η ΕΙΔΙΚΗ άδεια που δίδεται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι και στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές.

Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια και η διάρκειά της είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση.

Ενημερώνοντας τα μέλη της η Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, υπενθυμίζει τη σχετική υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γερ. Γιακουμάτος.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται με την υπουργική απόφαση:

1. Όλες οι βιοµηχανικές, βιοτεχνικές και εµπορικές επιχειρήσεις, εκµεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τοµέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τοµέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας µε αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώµατος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεµβρίου 2007.

2. Ο αριθµός των ηµερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη µετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ. 1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώµατος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους µισθωτούς για τους οποίους εφαρµόζεται καθεστώς εξαήµερης εβδοµαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους µετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώµατος σε απόσταση 100 - 200 χιλιοµέτρων, χορηγείται άδεια µιας (1) εργάσιµης ηµέρας.

β) Σε όσους µετακινηθούν σε απόσταση 201 - 400 χιλιοµέτρων, χορηγείται άδεια δυο (2) εργασίµων ηµερών.

γ) Σε όσους µετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιοµέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών(3) εργασίµων ηµερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, µε βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους µετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθµός των ηµερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα µε την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες µετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιµες ηµέρες.

Β. Για τους µισθωτούς για τους οποίους εφαρµόζεται καθεστώς πενθήµερης εβδοµαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους µετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώµατος σε απόσταση 200 - 400 χιλιοµέτρων, χορηγείται άδεια µιας (1) εργάσιµης ηµέρας.

β) Σε όσους µετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιοµέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίµων ηµερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, µε βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους µετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθµός των ηµερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα µε την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες µετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιµες ηµέρες.

3. Για όσους εκ των µισθωτών, που µετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 16 Σεπτεµβρίου 2007 (ηµέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιµη ηµέρα, αυτή θεωρείται ως ηµέρα ειδικής αδείας απουσίας µε αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούµενη παράγραφο.

Τελευταία ημέρα για προεκλογική προβολή στα Μέσα

ΤΕΛΟΣ στις εμφανίσεις των πολιτικών προσώπων στα ΜΜΕ, μπαίνει από αύριο, αφού τίθενται σε ισχύ οι σχετικές απαγορεύσεις που προβλέπει ο νόμος.

Ειδικότερα, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μέχρι το τέλος της διαδικασίας ψηφοφορίας, απαγορεύεται η πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι από αύριο απαγορεύεται και η διακίνηση κάθε μορφής ενθέτων φυλλαδίων μέσω του Τύπου, τόσο από τους υποψήφιους βουλευτές, όσο και από τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη ισχύ βρίσκεται και η απαγόρευση της δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων, μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρμόδια αρχή για την τήρηση των παραπάνω, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά Μέσα, είναι το ΕΣΡ και οι δικαστικές αρχές, ενώ όσον αφορά τα έντυπα, μόνον οι δεύτερες, αφού σε αυτά δεν έχει δικαιοδοσία η ανεξάρτητη αρχή.

Προεκλογική δραστηριότητα υποψήφιων βουλευτών

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Γιώργος Αλογοσκούφης καλεί τους πολίτες της Αθήνας που έλαβαν προεκλογικό υλικό του, να το ανακυκλώσουν. Ενημερώνει επίσης ότι για δύο εβδομάδες θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης έξω από το εκλογικό του κέντρο στην οδό Αλεξάνδρου Σούτσου 4.

* Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, στην Β΄Αθηνών, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του και αναφερόμενος στους πυρόπληκτους, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Εμείς τώρα στους πυρόπληκτους, όταν έγινε μια συζήτηση με τον πρόεδρο και τους εκλεκτούς συναδέλφους, είπαμε ότι γιατί να έχουμε όλα αυτά τα πιστοποιητικά και να ταλαιπωρήσουμε τον πολίτη, ενώ πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Γιατί ακριβώς το κράτος δεν εμπιστεύεται τον πολίτη και γιατί το κράτος θέλει να βολεύει κάποιους σε κάποιες ενδιάμεσες επιτροπές από την ώρα που παίρνει την απόφαση ως κράτος μέχρι την ώρα που φτάνει στον πολίτη. Αυτό λοιπόν πρέπει εμείς να το αντιστρέψουμε. Να πούμε «εμπιστευόμαστε τον πολίτη».

* Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε συνάντηση με εκπροσώπους του νομικού κλάδου, στους οποίους παρουσίασε το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Δικαιοσύνης τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ενώ παρουσίασε τη διαφορά με το παρελθόν, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι «Για πάνω από 100 δικαστικούς λειτουργούς έχουν κινηθεί μέχρι σήμερα ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ή έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Ποτέ στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν είχε αναληφθεί μια τέτοια εξυγιαντική προσπάθεια, σε τέτοια έκταση, σε τέτοιο βάθος, με τόση αποφασιστικότητα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται».

* Ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών, της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και αναφερόμενος στη θέση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για αυτοδυναμία ή εκλογές, τόνισε: «Αυτό το μήνυμα, αποτυπώνει τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια και περιγράφει τις προθέσεις του».

* Την ανάγκη να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μείνουν οι νέοι στην Ηλεία και να μην ερημώσουν οι πυρόπληκτες περιοχές, επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης σε ομιλία του προς τους ετεροδημότες της Αθήνας.

* Η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιεί απόψε στις 8.00 μ.μ. την Κεντρική Πολιτική της Ομιλία, στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Στεφάνου.

* Ο κ. Χρήστος Παπουτσής, μέλος του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Χρήστος Παπουτσής, θα μιλήσει σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στη Χαλκίδα, στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των Δικαστηρίων.

* Ο κ. Παντελής Οικονόμου, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, μίλησε χθες σε συγκέντρωση Νομικών, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο χώρο της Δικαιοσύνης και τόνισε πως «η πολύπλευρη απαξίωση και η καταρράκωση του κύρους θεσμών και προσώπων είναι αναγκαίο να τελειώσει αμέσως, πριν γενικευθεί η κρίση εμπιστοσύνης, η οποία με την σειρά της επιτείνει την ανασφάλεια του πολίτη».

* Ο κ. Φώτης Κουβέλης, υποψήφιος Β΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε χθες σε συγκέντρωση στο Γαλάτσι και μεταξύ άλλων σημείωσε πως «οι εκφραστές του δικομματισμού, για να πάρουν την ψήφο του πολίτη, συμπρωταγωνιστούν σε μια πρωτοφανή παροχολογία και εμπαίζουν τους πολίτες. Η ψήφος στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι εντολή να αποκρουστεί η συντηρητική πολιτική και να σπάσει ο δικομματισμός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή