Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για προεκλογικούς διορισμούς

Κατήγγειλε φωτογραφικούς διορισμούς 614 δικαστικών αντιπροσώπων
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007 15:44
A- A A+

Για διορισμούς 35 ατόμων, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, απόφαση η οποία, όπως είπε, ελήφθη μόλις προχθές, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης, η εν λόγω απόφαση ερευνάται ως προς τη νομιμότητά της, ωστόσο τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θεωρείται απαράδεκτη και πρωτοφανής σε τέτοιες μέρες.

Την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Μπασιάκου, με την οποία επεκτείνεται το χρονικό όριο των αποζημιώσεων για πυρόπληκτες περιοχές μέχρι το 2004, γεγονός το οποίο ο κ.Ραγκούσης θεώρησε ως ένδειξη πανικού της απερχόμενης -όπως είπε- κυβέρνησης.

Δεν μπορεί ένας υπουργός να επέμβει και να αλλάξει μια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, όπως αυτή που όριζε τα χρονικά όρια αποζημιώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές, παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης.

Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε και σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομους και φωτογραφικούς διορισμούς 614 δικαστικών αντιπροσώπων.

Οι αντιπρόσωποι αυτοί -τόνισε- δεν μπορούν να αναλάβουν σε καμιά περίπτωση την ευθύνη διεκπεραίωσης εκλογικής διαδικασίας, από τη στιγμή που διορίστηκαν παράνομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή