Στ. Πέτσας: Με την συμφωνία με την Αίγυπτο βάζουμε τέλος στην εποχή των δισταγμών

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 13:05
UPD:13:05
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τερματίσει τις εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών καθώς και το «τέλος στην εποχή των δισταγμών» θέλησε να τονίσει ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως η χώρα «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οριοθέτησε θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και προχώρησε σε μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο», προχωρώντας πάντα «με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα το Δίκαιο της Θάλασσας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «έχουμε τη διάθεση να συζητήσουμε, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και να λύνουμε τέτοιου είδους θέματα. Θυμίζω -και φάνηκε  όλες τις προηγούμενες ημέρες- ότι ακόμη και με την Τουρκία, μετά το θετικό μήνυμα που έστειλε με το βήμα αποκλιμάκωσης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές, εάν και η άλλη πλευρά το επιθυμεί».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε, παραμένουμε σε εγρήγορση. Αυτό είναι απλό. Από κει και πέρα στέλνουμε το σωστό μήνυμα. Θέλουμε να επιλύσουμε τη μόνη εκκρεμότητα που έχουμε με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, με διερευνητικές επαφές. Γνωρίζει και η άλλη πλευρά ότι έχουμε ορίσει και τον επικεφαλής της δικής μας αντιπροσωπείας και περιμένουμε και από εκείνους και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ακόμη και τον Αύγουστο. Αν οι ίδιοι θέλουν να  καθυστερήσουν, θέλουν να πάνε πιο πίσω, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που δεν δεχόμαστε, είναι απειλές και τετελεσμένα».

Σχετικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εν λόγω συμφωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «μετά από 13 γύρους διαπραγματεύσεων και 15 χρόνια συζητήσεων με την Αίγυπτο, όποιος νομίζει ότι είναι κάτι βεβιασμένο, μάλλον έχει διαφορετικό χρόνο μέτρησης», ενώ αναφορικά με το θέμα των σημείων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, προσωπικά, έχει πλήρη ενημέρωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην τελευταία τους διμερή συνάντηση στη Βουλή».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή