Στο Μπανγκλαντές φθάνει αύριο αξιωματούχος των ΗΠΑ

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 13:49
A- A A+

Αξιωματούχος των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες του Μπανγκλαντές αύριο, στο πλαίσιο των σχεδίων της προσωρινής υπό τον στρατό κυβέρνησης της χώρας για τη διεξαγωγή εκλογών αργότερα μέσα στο έτος.

Το Μπανγκλαντές βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Ιανουάριο μετά την αναβολή των εκλογών εκείνον το μήνα. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε τη διεξαγωγή εκλογών στα τέλη του 2008 μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας κατά της διαφθοράς των πολιτικών και της γραφειοκρατίας.

Οι ΗΠΑ έχουν πιέσει επανειλημμένως την κυβέρνηση να τηρήσει το σχέδιο για τις εκλογές και να μην τις καθυστερήσει πέραν του 2008.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπέυθυνος για τις σχέσεις Νότιας Ασίας, John A. Gastright Jr θα πραγματοποιήσει συνομιλίες δύο ημερών με αξιωματούχους, ανακοινώθηκε από την πρεσβεία.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και μέλη της κοινωνικής ζωής της χώρας σε διμερή θέματα ευρείας κλίμακας και κυρίως την διαδικασία προς τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών έως τα τέλη του 2008», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 170 πολιτικοί αρχηγοί συμπεριλαμβανομένων και των δύο πρώην πρωθυπουργών της χώρας, Μπεγκούμ Χαλέντα Ζία και Σεΐχ Χασίνα, οι οποίοι κρατούνται με την κατηγορία της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Gastright που είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις Μπανγκλαντές, Πακιστάν και Αφγανιστάν, επισέφθηκε τελευταία φορά τη χώρα τον Δεκέμβριο του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή