Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ. Καραμανλή

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 14:40
UPD:15:00
A- A A+

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης μας ευθύνης. Οφείλουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες -ό,τι κι αν ψήφισαν- να προχωρήσουμε γρήγορα, να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτή την εντολή μας ανέθεσαν οι πολίτες και αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα, η ΝΔ στη νέα Βουλή εξασφάλισε 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 102, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 14 και ο ΛΑ.Ο.Σ 10 έδρες.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Μπενάκη, η Βουλή θα ανοίξει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, το νέο προεδρείο θα εκλεγεί μία μέρα μετά και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Πυρετός» διεργασιών για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, μετά την οδυνηρή –όπως τη χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης- ήττα του Κινήματος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ της άμεσης κίνησης των δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα ως το μόνο μέσο «για να αποφευχθεί μια μακροχρόνια κρίση» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/17/1412973.htm .

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συνάντηση τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο –διαγραφείς από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ- Μιχάλης Νεονάκης και ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης.

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονται στο πλευρό του κ. Βενιζέλου εκφράζοντας ανοικτά τη στήριξη τους στο πρόσωπό του. Μεταξύ τους, ο Γιώργος Λιάνης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο αποπεμφθείς από τον Γιώργο Παπανδρέου Κίμων Κουλούρης.

Ο Δημήτρης Ρέππας από την πλευρά του, δήλωσε ότι παραμένει «στο πλευρό του προέδρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή