«Κρέμασε τα γάντια του» ο Κασίγιας

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 15:34
UPD:15:38
REUTERS/Alberto Lingria
A- A A+

Ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ όλων των εποχών αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Μετά από 22 χρόνια στα γήπεδα, ο θρυλικός Ισπανός πορτιέρε, Ίκερ Κασίγιας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο.

Ο σπουδαίος παίκτης έχει πανηγυρίσει τρία Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας με τους «μερένγκες» και δύο με την φανέλα της Πόρτο. 

Ως διεθνής, με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του κατέκτησε δύο Euro (2008, 2012), το Μουντιάλ του 2010, όντας αρχηγός της «φούρια ρ,ρόχας» και στις τρεις διοργανώσεις. Μέτρησε 881 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και 167 με την Εθνική Ισπανίας. 

Το 2019 υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και φέτος  είχε αναλάβει διοικητικό ρόλο στην Πόρτο, με τα μέσα ενημέρωσης να τον θέλουν να επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του (Ρεάλ), αναλαμβάνοντας κάποιο πόστο.

Σε ένα αποχαιρετιστήριο tweet του στον προσωπικό του λογαριασμό δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το πιο σημαντικό είναι το μονοπάτι στο οποίο ταξιδεύεις και οι άνθρωποι που σε συνοδεύουν, όχι ο προορισμός. Μπορώ να πω χωρίς δισταγμό, ότι ήταν το σωστό μονοπάτι και ο ονειρικός προορισμός. Σας ευχαριστώ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις