Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 13:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ένα μοναδικό θέαμα χάρισε το αυγουστιάτικο φεγγάρι σε όσους βρέθηκαν σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία που παρέμειναν χθες το βράδυ ανοικτά για το κοινό, αλλά και όσους προτίμησαν να το απολαύσουν από το παράθυρο του σπιτιού τους.

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το γεμάτο φεγγάρι, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές του έτους, έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Δευτέρας πάνω από το Σούνιο, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες σε όσους βρέθηκαν στο Ναό του Ποσειδώνα, για να απολαύσουν το θέαμα.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, μιας και τη συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, που είναι γνωστό και ως μουρούνα.

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν το κοινό το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά, ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Προτεινόμενα για εσάς