ΚΚΕ: «Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα δεν χωράει επανάπαυση»

Ικανοποίηση στον Περισσό
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007 19:41
A- A A+

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μετά τη συνεδρίασή της για μια πρώτη τοποθέτηση επί των αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το εκλογικό αποτέλεσμα που εκφράσθηκε με την άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστό (8,2%), σε συνδυασμό με τις απώλειες που είχαν η ΝΔ ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ανταποκρίνεται σε ένα βαθμό στην πολιτική επιδίωξη να αποδυναμωθούν τα δύο κόμματα και να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ακόμη ότι η αύξηση της εκλογικής δύναμης περιέχει σημαντική δυναμική, ένα ορισμένο υπόβαθρο και δεν είναι αποτέλεσμα εντυπώσεων, που διαμορφώθηκαν κυρίως την προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα δεν χωράει επανάπαυση, καθώς, όπως τονίζεται, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διατηρούν ακόμα υψηλά ποσοστά στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, στις γυναίκες και τη νεολαία. Επίσης, η ΚΕ προβλέπει ότι η ΝΔ θα σηκώσει ακόμα πιο ψηλά τη σημαία των εκβιασμών και των διλημμάτων, καθώς, όπως αναφέρει, επιδιώκει να έχει ελεύθερο έδαφος για να προχωρήσει τις αντιλαϊκές, ταξικές μεταρρυθμίσεις. Για το ΠΑΣΟΚ ακόμη σημειώνει ότι οι διεργασίες που ξεκινούν δεν πρέπει να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι το κόμμα αυτό μπορεί να αλλάξει τον ταξικό του χαρακτήρα.

«Το βασικό καθήκον είναι με τη δική μας συστηματική και πιο εντατική προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που ενισχύονται στην κοινωνία, να υπάρξει άμεση λαϊκή ετοιμότητα για να αποκρουστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προωθήσει η ΝΔ» σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, προβλέποντας πως «το θετικό για το ΚΚΕ εκλογικό αποτέλεσμα θα συνοδευθεί από κάθε λογής επίθεση και σε βάρος του Κόμματος από τα διάφορα κέντρα που στηρίζουν το πολιτικό σύστημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή