ΗΠΑ: Συνέχεια επαφών με τον Τραμπ για την αγορά του TikTok από τον Κινέζο ιδιοκτήτη

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 12:12
UPD:14:17
REUTERS/Dado Ruvic
A- A A+

Για πρώτη φορά επιβεβαίωσε η πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία λογισμικού “Microsoft” ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο για να συμφωνηθεί η εξαγορά της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok, στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της, Νάτγια Ναντέλα, μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή ώστε να συντονιστούν κατά κάποιο τρόπο οι ενέργειες των δύο πλευρών, αφού μέχρι πρότινος δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο Λευκός Οίκος ήθελε την εξαγορά ή την πλήρη απαγόρευση της εφαρμογής.

Αυτό προέκυψε αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπέγραφε διάταγμα, με το οποίο θα απαγόρευε τη λειτουργία της κινεζικά ελεγχόμενης TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβληματισμού για τη συγκέντρωση δεδομένων από την δημοφιλή εφαρμογή βίντεο και μουσικής. Ο ίδιος, μάλιστα τόνισε ότι έχει την εξουσία να απαγορεύσει την χρήση στις ΗΠΑ, της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική ByteDance.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο και να εξασφαλίσει ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα.  

The Sun: Οι ιδιοκτήτες της TikTok θα μετεγκατασταθούν στο Λονδίνο

Ο ιδιοκτήτης της TikTok, ByteDance πρόκειται να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο από το Πεκίνο βάσει συμφωνίας που εγκρίθηκε από βρετανούς υπουργούς, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “The Sun”.

Η παραπάνω πρόθεση της εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα -σύμφωνα με την ίδια πηγή- η οποία πρόσθεσε ότι η κίνηση ήταν πιθανό να αναστατώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένων των πρόσφατων σκέψεών του να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN, Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή