Πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» ο Ιμόμπιλε

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 16:21
UPD:16:27
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
A- A A+

Ο στράικερ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, θα πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» για τη σεζόν 2019/2020, καθώς ο βασικός του αντίπαλος στη μάχη για το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της «Γηραιάς Ηπείρου» για την τρέχουσα περίοδο, Κριστιάνο Ρονάλντο, έμεινε εκτός αποστολής για το ντέρμπι με την Ρόμα.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική της Serie A, ο Ιμόμπιλε είναι ο νέος κάτοχος του βραβείου, καθώς μετρά έως τώρα 35 γκολ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν ο μόνος που μπορούσε να εκθρονίσει τον στράικερ των Λατσιάλι από την κορυφή, τέθηκε εκτός αποστολής από το ματς απέναντι στην Ρόμα.

Το εγχείρημα το Πορτογάλου σταρ, άλλωστε, ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο, εφόσον βρισκόταν 4 γκολ πίσω από τον Ιμόμπιλε. Έτσι, περιορίζεται στην 3η θέση πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Πλέον, ο Τσίρο Ιμόμπιλε κερδίζει και το βραβείο του πρώτου σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος και στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην Λάτσιο θα επιδιώξει να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κυνηγάει τα 36 τέρματα του Γκονζάλο Ιγκουαϊν από τη σεζόν 2015-2016.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που παίκτης από την Serie A θα κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι από τη σεζόν 2006/2007, όταν το βραβείο είχε κατακτήσει ο Τότι με 26 τέρματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις