Χ. Παπουτσής: «Η λύση για το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει κεντροδεξιά χαρακτηριστικά»

Στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007 13:56
UPD:14:17
A- A A+

Την εμπιστοσύνη και υποστήριξή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, εξέφρασε με δήλωσή του το μέλος του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Χρήστος Παπουτσής, κάνοντας λόγο για θέμα πολιτικής ηθικής και συνέπειας με την πολιτική του συνείδηση.

«H λύση δεν μπορεί να έχει κεντροδεξιά ή νέο-φιλελεύθερα χαρακτηριστικά»

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μια μεγάλη μάχη, αλλά ηττήθηκε. Ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων στράφηκε στα άλλα κόμματα της αριστεράς εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε ο κ.Παπουτσής και υπογράμμμισε πως «η λύση για το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα σύγχυση και να στείλει μηνύματα με κεντροδεξιά ή νέο-φιλελεύθερα χαρακτηριστικά».

«Το ΠΑΣΟΚ -τόνισε- πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα του Κεντρώου και Αριστερού χώρου».

«Η προσπάθεια με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν ολοκληρώθηκε»

Τέλος, ο κ.Παπουτσής επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος. «Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το πολιτικό λάθος να αποφύγουμε τη συζήτηση για τα πραγματικά αίτια της ήττας, την κριτική και την αυτοκριτική, όπως πράξαμε μετά την ήττα των εκλογών του 2004 και μετά τις δημοτικές εκλογές του 2006. Με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται λαθεμένες πολιτικές πρακτικές και να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, σε όλα τα επίπεδα, όσοι δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε αφήνοντας σαφείς αιχμές για στελέχη του κόμματος:

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το Γιώργο Παπανδρέου να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες, να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα τροχιά, δεν ολοκληρώθηκε. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας: Όσοι αδράνησαν, όσοι συνέργησαν, όσοι σιώπησαν, όσοι ανέχθηκαν προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το προοδευτικό πολιτικό χώρο. Όσοι συνέβαλαν στη σύγχυση γύρω από το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος, όσοι υποβάθμισαν την αξία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όσοι ακύρωσαν στην πράξη τη συλλογική πολιτική λειτουργία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή