H Sony δίνει ένα νέο εργαλείο φωτογράφισης και βίντεο στον επαγγελματία

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 10:43
UPD:11:04
A- A A+

Η νέα κάμερα Sony Alpha 7S III μπορεί να γίνει ένα επαγγελματικό εργαλείο στα χέρια ενός φωτογράφου ή κινηματογραφιστή, παρόλο που οι διαστάσεις της είναι συμπαγείς.

Ακολουθώντας τη λογική της σχεδίασης των καμερών mirrorless, η Sony Alpha 7S III είναι εφοδιασμένη με ένα νέο αισθητήρα που επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση σε ποιότητα 4K και σε ταχύτητα έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Ο νέος αισθητήρας είναι o Exmor R full frame, στα 12.1 Megapixel, ο οποίος είναι τεχνολογίας CMOS και συνοδεύεται από τον επεξεργαστή Bionz XR.

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προσφέρει στη νέα κάμερα ISO από το 80 έως και το 102400, ενώ εξελιγμένη είναι και η φωτογράφιση κατά ριπάς, για όσους θέλουν να αποτυπώσουν σε ένα φωτογραφικό σύνολο υψηλής φωτοευαισθησίας όλη τη δράση ενός γεγονότος. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα συστήματα που επιτρέπουν την αυτόματη ρύθμιση της αντίθεσης, αλλά και την αυτόματη εστίαση, με στοιχεία εξοπλισμού που δεν βρίσκει κανείς σε άλλες προτάσεις της εταιρείας. Υπάρχει και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και η περιστρεφόμενη οθόνη με διαγώνιο 2.95 ιντσών, η οποία είναι τεχνολογίας LCD και μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο όταν η λήψη απαιτεί το σώμα της κάμερας να βρίσκεται σε περίεργες γωνίες. Η νέα κάμερα της οικογένειας Alpha της Sony μπορεί να αποθηκεύει αρχεία σε μορφή High Efficiency Image File Format, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε κάμερα Alpha της Sony, με την κάμερα να μπορεί να συνδέεται και με εξωτερικές πηγές αποθήκευσης, μέσω διεπαφής USB, στην οποία παρέχεται ενέργεια.

Η έναρξη της εμπορικής πορείας της κάμερας είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2020, με την ενδεικτική τιμή που ανακοινώθηκε για την αμερικανική αγορά να φτάνει τα 3.499 δολάρια, τιμή που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως αναμενόμενη για ένα τόσο ικανό επαγγελματικό εργαλείο.

Προτεινόμενα για εσάς